Winkelwagen
258 Ervaringen
Sorteren op:
4x4 Safari
Activiteiten

4x4 Safari

Gordels om voor een 4x4-safari die je van de radar haalt. Je verkent de onverharde paden, dorpjes en rotsachtige landschappen van ruig en landelijk Griekenland. Dit belooft een dag te worden waarop je adrenalinepeil stijgt, de natuur je stil doet vallen. En je smult van een lokale lunch.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

fr 

Athene Rondleiding met Acropolis
Excursies & Dagtrips

Athene Rondleiding met Acropolis

Er is geen stad ter wereld waar je zoveel historische bezienswaardigheden vindt als in Athene. Op deze panoramische rondleiding brengt je gids het Syntagmaplein en het Stadion Panathinaiko voor je ogen tot leven. Ook bekijk je de schatten van de Akropolis. Vassiliki, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "Akropolis is het Griekse woord voor 'hoge stad'. Het kan naar elke nederzetting op een heuveltop verwijzen. Er zijn veel steden in Griekenland die een acropolis hebben, maar de Akropolis van Athene is zonder twijfel de beroemdste.”Je wandelt met de deskundige gids naar het Griekse parlement op het Syntagmaplein. Hier zie je het Graf van de Onbekende Soldaat, bewaakt door ‘Evzones' in traditionele klederdracht en pompoenschoenen. Vassiliki zegt: "Het is een hele eer om geselecteerd te worden als ceremoniële wacht. De wisseling van de wacht die elk uur plaatsvindt, is het enige moment waarop ze mogen bewegen - voor de rest moeten ze onbeweeglijk stil blijven staan.” Vanaf hier ben je zo bij de ruïnes van de Tempel van de Olympische Zeus voordat je naar het Stadion Panathinaiko gaat. Stel je voor: hier werden de eerste moderne Olympische Spelen gehouden.Vervolgens bezoek je de Akropolis. Daar kom je alles te weten over de fascinerende geschiedenis van het Parthenon, de Agora en de Tempel van Athena. Je vergaapt je aan uitzicht over Athene en maakt een paar foto's van de Areopagus - een rotsachtige heuvel waar volgens de legende de Griekse goden het hof hielden. Na een typisch lokale lunch heb je de tijd aan jezelf om de met geschiedenis doordrenkte wijk Plaka, het kloppend hart van de stad, te verkennen. Om dan terug te keren naar je hotel.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

fr 

Stadstocht Athene en Acropolis Museum
Excursies & Dagtrips

Stadstocht Athene en Acropolis Museum

Een rijkdom aan antieke schatten wacht je in het centrum van Athene. Op deze ochtend bewonder je samen met een gids enkele van zijn supersterren zoals de Tempel van de Olympische Zeus, de Boog van Hadrianus, het Parthenon en de Acropolis. En niet te vergeten: een rondleiding in het Acropolis Museum.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, fr 

Privé-tour Athene met Akropolis en Plaka
Activiteiten

Privé-tour Athene met Akropolis en Plaka

De oude Grieken hebben in Athene een schat aan monumenten, standbeelden en artefacten achtergelaten. En op deze privé-tour bezoek je alle topattracties met een deskundige gids. Exclusief voor jou en je gezelschap, bezoek je highlights zoals de Romeinse Agora, de Bibliotheek van Hadrianus, de wijk Plaka en de Akropolis, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Vassiliki, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "Akropolis betekent "hoge stad" en verwijst naar een nederzetting die op de top van een heuvel is gebouwd. Er zijn veel steden in Griekenland die een akropolis hebben, maar de Akropolis van Athene is veruit de beroemdste.”Eerst beklim je de hoogten van de zongebleekte Akropolis voor een rondleiding met gids over de site. En met exclusieve skip-the-line tickets hoef je niet lang te wachten. Je kijkt je ogen uit op Athene vanaf de Areopagus, een rotsachtige heuvel waar volgens de legende de Griekse goden hun hof hielden. De gids brengt de geschiedenis tot leven voor je, terwijl je je vergaapt aan de eeuwenoude monumenten, zoals de Romeinse Agora, het Theater van Dionysus en de nog overeind staande zuilen van de Tempel van Asklepieion en Parthenon.Daarna maak je de ene na de andere foto in Plaka - de meest sfeervolle en oudste wijk van de hoofdstad. In de autovrije straten lopen lokale bewoners en bezoekers kriskras door elkaar en de wijk is bezaaid met taverna's. Vassiliki zegt: "Atheners noemen dit gebied "de buurt van de Goden", omdat het al sinds de Griekse oudheid wordt bewoond. Uit opgravingen blijkt zelfs dat het stratenplan sinds de oudheid nauwelijks is veranderd.”

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en, fr 

Oud Delphi Tour
Excursies & Dagtrips

Oud Delphi Tour

Op deze dagtocht duik je in de oude schatten van Delphi en Thebe. Op slechts een klein eindje rijden van Athene vind je beide, ongelooflijk goed bewaarde, archeologische sites. En daarna verken je de charmante dorpjes Levadia en Arachova.Eerst rij je door de vruchtbare vlakte van Beotia, door de stad Thebe, waar de mythische koning Oedipus leefde. Daarna trek je verder naar Delphi, dat beschouwd wordt als het centrum van de Oude Wereld. Het had en heeft een faam dat zich tot ver buiten de grenzen van de Helleense beschaving uitstrekte. Je bekijkt de ruïnes van het heiligdom van Apollo Pythios. Kijk het eens prachtig liggen op de hellingen van de torenhoge berg Parnassus.Je bezoekt ook de Schatkist van de Atheners en de Tempel van Apollo. En dwaalt rond in het museum, waar je meesterwerken van de antieke Griekse beeldhouwkunst bekijkt, zoals de bronzen wagenmenner en de beroemde atleet Aghias. Na de lunch in het moderne dorpje Delphi, stop je bij op weg terug bij de schilderachtige dorpjes Levadia en Arachova.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, fr 

Saronische Eilanden Boottocht - Hydra, Poros en Aegina
Excursies & Dagtrips

Saronische Eilanden Boottocht - Hydra, Poros en Aegina

Vanaf Athene ben je zo bij de prachtige eilanden van de Saronische Golf. Deze dag eilandhoppen is een geweldige manier om het ‘andere' Griekenland met zijn gebruiken en natuur te zien. Je vaart naar de eilanden Hydra, Poros en Aegina. En tussendoor geniet je van een lunch aan boord.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, fr 

Kaap Sounion Excursie
Excursies & Dagtrips

Kaap Sounion Excursie

De Saronische Golf biedt een van de mooiste stukken kust van Griekenland. Op deze tocht vanaf Athene naar Kaap Sounion snuif je deze middag de frisse zeelucht op en kijkt je ogen uit op het weidse uitzicht. Met een mix van een rondleiding en vrije tijd profiteer je optimaal van het bezoek aan deze opgraving en al het natuurschoon er omheen.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, fr 

Egina, Poros en Agistri Boottocht vanaf Kinetta
Excursies & Dagtrips

Egina, Poros en Agistri Boottocht vanaf Kinetta

Je kans om drie Saronische Eilanden op een dag te zien op deze dagtocht, met stops in Aegina, Poros en Agistri. Overal doe je lekker waar jij zin in hebt. En de lunch in Poros maakt het helemaal af.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

fr 

Athene Stadstour en Kaap Sounion
Excursies & Dagtrips

Athene Stadstour en Kaap Sounion

Een tocht waarop je cultuur en natuur combineert. Je brengt een ochtend door met het verkennen van de schatten van het oude Athene, zoals het Parthenon, het Acropolis Museum, de Tempel van de Olympische Zeus en nog veel meer. Om dan naar de legendarische Kaap Sounion te gaan.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, fr 

Kanaal van Korinthe met de Boot
Excursies & Dagtrips

Kanaal van Korinthe met de Boot

Het Kanaal van Korinthe is door de massieve rotsen uitgesneden en daardoor een van de belangrijke technische prestatie van Griekenland. Tijdens deze halve dag trip vanuit Kineta vaar je door de smalle doorgang. Je smult van de snacks en drinkt Ouzo aan boord. En je komt met een telefoon vol indrukwekkende foto's terug.Nadat je bent opgehaald bij je hotel, vaar je naar het Kanaal van Korinthe. Dit is een 6km lange doorgang en amper 25 meter breed. Het verbindt de Golf van Korinthe en de Saronische Golf in de Egeïsche Zee.Wanneer de kapitein vakkundig door dit smalle kanaal vaart, zie je aan beide kanten de bijna verticale kliffen. En waardeer je dit technische wonder. De gids vertelt je alles over de opgravingen die onder leiderschap van de Romeinse keizer Nero in de eerste eeuw na Christus begon. En uiteindelijk werd voltooid door de Fransen in de 19e eeuw. Onderweg smul je van een glaasje Ouzo en een snack aan boord.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

fr 

Kaap Sounion
Excursies & Dagtrips

Kaap Sounion

De kust van de Golf van Egina biedt je een heerlijke zeebries en prachtige uitzichten. Op deze halve dag van Athene naar Kaap Sounion combineer je natuur en cultuur. Je hebt een rondleiding en de tijd aan jezelf dus zo haal je alles uit dit bezoek aan deze archeologische site en wondermooie natuur.Je rijdt langs de kust langs de stranden van Glifada, Vougliameni en Varkiza om in het zuidelijkste punt van het schiereiland van Attika aan te komen: Kaap Sounion. Hier trotseren de witte marmeren pilaren van de Poseidontempel weer en wind bovenop een klif.Na een rondleiding bij de Poseidontempel, die Pericles in 440 v. Chr. liet bouwen, slenter je op je gemak over de rotsen van Kaap Sounion. Op deze met legendes doordrenkte plaats val je stil van de schitterende uitzichten over de glinsterende zee en eilanden beneden je.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

fr 

Kanaal van Korinthe, Aegina & Agistri Cruise
Excursies & Dagtrips

Kanaal van Korinthe, Aegina & Agistri Cruise

Op deze tocht staat je een trio van Griekse schatten te wachten met een relaxte boottocht. Je vaart door het oude Kanaal van Korinthe voordat je naar Egina gaat om de kust te verkennen en te shoppen. Tot slot strek je je helemaal uit op het ongerepte zandstrand van Agistri.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

fr 

Wat te doen in Athens

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar de Grieken hebben gelijk als ze zeggen dat Athene eigenlijk één groot dorp is. Vriendelijke bewoners, heerlijk eten, een bruisend nachtleven en een gevoel van vergane glorie geven de hele stad een uitbundige sfeer. Het hart van Athene wordt gevormd door de Akropolis, de rots waarop zich veel beroemde overblijfselen uit het oude Griekenland bevinden, zoals het indrukwekkende Parthenon en de Tempel van Athena Nike. Vlakbij vind je de gezellige en pittoreske wijken Plaka en Monastiraki. En ten zuiden van de uitgestrekte stad ligt de kust, bezaaid met populaire restaurants aan zee en stranden. Als je iets verder weg gaat, kun je tijdens een dagtocht vanuit de hoofdstad Kaap Sounion, de oude stad Korinthe of zelfs de mystieke plaats Delphi verkennen.

Top 6 dingen om te doen in Athene

1. Reis terug in de tijd op de Akropolis

In veel opzichten bepaalt de geografie van Athene je bezoek aan de stad. De Akropolis steekt letterlijk en figuurlijk met kop en schouders boven de rest van Athene uit. De platte bergtop was in de klassieke oudheid het logische middelpunt voor aanbidding. En de overblijfselen uit de vijfde eeuw voor Christus - de Griekse gouden eeuw - zijn nog steeds duidelijk zichtbaar. Het Parthenon, een direct herkenbaar icoon van Griekenland in het bijzonder en van de beschaving in het algemeen, is de topattractie van Athene. De enorme stenen zuilen staan hier al 2500 jaar overeind, en hoewel de details verloren zijn gegaan, heeft het gebouw nog steeds een enorme impact. Al even indrukwekkend zijn de Propylaia poort, het Erechtheion met de beroemde portiek van de kariatiden en de Tempel van Athena Nike.

2. Bekijk de bezienswaardigheden in Plaka en Anafiotika

Pal onder de Akropolis kun je eindeloos ronddwalen door de historische wijk Plaka, een van de mooiste delen van de stad. De voetgangersstraten zijn bezaaid met tavernes en bars die zowel overdag als 's avonds voor een levendige sfeer zorgen. Plaka is ook een ideale plek om te shoppen en het perfecte souvenir te scoren. Tussen Plaka en de Akropolis ligt Anafiotika. Deze rustige wijk ligt boven op een heuvel waardoor het lijkt alsof hij van een klein eiland is geplukt en hier is neergezet. Als je door de steile straten met de kleine oude huizen wandelt, heb je het gevoel het alsof het drukke centrum van Athene mijlenver weg is. Het Syntagmaplein daarentegen is een van de belangrijkste verkeersknooppunten van de stad en het is er altijd gezellig druk. Hier zie je het Griekse parlementsgebouw en de excentriek geklede ceremoniële soldaten die het graf van de Onbekende Soldaat beschermen.

3. Smul van lokale gerechten

Een van de beste dingen om te doen in Athene is uit eten gaan. Kies een willekeurig punt op de kaart en je zult altijd wel iets lekkers tegenkomen. Van de alomtegenwoordige gyros tot een serieus diner. Het ontbijt bestaat meestal uit een sterke Griekse koffie - pas op dat je de 'drap' op de bodem van het kopje niet drinkt - vergezeld met de klassieke koulouri, een broodring bestrooid met sesamzaadjes. Bladerdeegpasteitjes zijn een andere typische straatsnack. Ze zijn gevuld met van alles en nog wat, van spinazie tot chocolade. Als je haast hebt, is een lunch van gyros kebab of een souvlaki spies in een warm pitabroodje met een beetje salade en yoghurt een must. Kostas in de Pentelisstraat heeft deze klassiekers al bijna 70 jaar op het menu staan.

Voor de meest karakteristieke tavernes in Athene die traditionele gerechten zoals moussaka en dolmades serveren, moet je in het bovenste deel van Plaka wezen. Hier staan de tafels tot in de stegen. Neem als toetje loukoumades, een eeuwenoude Griekse specialiteit van donutballetjes gedrenkt in siroop. Dit gerecht dateert nog uit de tijd van de oorspronkelijke Olympische Spelen.

4. Maak een uitstapje naar de tempel van Poseidon

De zuidpunt van het schiereiland Attica loopt uit in de Egeïsche Zee bij Kaap Sounion, een brede rotsachtige landtong met epische uitzichten. En alsof deze plek nog niet romantisch genoeg is, bevindt zich boven op de kaap de ruïne van de tempel van Poseidon. Tegenwoordig is er weinig meer van over dan de stenen voet van de tempel en een reeks van robuuste zuilen. De tempel bevindt zich op ongeveer 70 km ten zuiden van Athene en op een heldere dag heb je vanaf deze hoge plek een geweldig uitzicht op een tiental eilanden. De overblijfselen van de tempel in combinatie met het panorama en het ongerepte landschap geven deze plek een magische sfeer.

5. Neem een duik bij de Atheense Rivièra

Bijna een derde van de Griekse bevolking woont in de hoofdstad. Dit verklaart de eindeloze buitenwijken. De wildgroei wint geen schoonheidsprijs, maar het authentieke karakter maakt hier veel goed. Als je de Atheners op hun vrolijkst en relaxt wil zien, dan zijn de wijken aan zee van de Atheense Rivièra de juiste plek. Van Piraeus in het noorden tot Vouliagmeni in het zuiden, er is voor iedereen wel een ideale kust. Akti Iliou heeft een groot strand, maar de toegang is tegen betaling. Het mondaine Glyfada heeft een populair strand, en staat ook bekend om zijn winkels, restaurants en nachtleven. Terwijl de baaien van Vouliagmeni chic en exclusief zijn.

6. Ontdek de omgeving van Athene

Archeologische wonderen zijn buiten Athene net zo talrijk als in de stad. Een leuk uitstapje is een dagtocht naar het oude Korinthe. De Romeinen bouwden de stad ongeveer 2000 jaar geleden, maar de overblijfselen van de tempel van Apollo zijn veel ouder. De Grieken bouwden de tempel namelijk al 500 jaar eerder. Ook Mycene, uit de 12e eeuw voor Christus, is een bezoek waard. Tot de highlights behoren de Leeuwenpoort, de Cyclopenmuur en de Schatgraven. Vlakbij ligt het theater van Epidaurus, nog zo'n hoogstandje uit de klassieke oudheid. Dit theater staat bekend om zijn uitstekende akoestiek en wordt nog steeds gebruikt voor optredens. Delphi werd in het verleden beschouwd als de heiligste plek op aarde, en tegenwoordig heeft het heiligdom van Apollo Pythios nog steeds een hemelse sfeer. Delphi ligt schilderachtig op de berg Parnassus en is een must-see attractie. Zelfs als je geen fan bent van de klassieken.