Winkelwagen
185 Ervaringen
Sorteren op:
Nat Geo Day Tour: Ontdek het belang van het herstel van de koraalriffen van Cancún
Excursies & Dagtrips

Nat Geo Day Tour: Ontdek het belang van het herstel van de koraalriffen van Cancún

Op deze exclusieve National Geographic Day Tour ontdek je de wonderen van het Meso-Amerikaanse rifsysteem. Onder leiding van mariene specialisten krijg je de unieke kans om getuige te zijn van de invloed van de mens op het rif en het verbleken van koraal. Eerst snorkel je bij het op een na grootste koraalrif ter wereld. Dan volgt een interessant gesprek over uitvoerbare stappen voor het herstel van het rif. Wanneer het water op zijn kalmst is, zet je koers naar twee verschillende riffen die allemaal onderhevig zijn aan verbleking als gevolg van de opwarming van de aarde, watervervuiling en microplastics. Je bezoekt het rif dat bekend staat als "El Meco". Dit rif is extra bijzonder, omdat het de jongste koralen heeft. De boten die voor deze tocht worden gebruikt zijn gecertificeerd met de Blauwe Vlag voor duurzaam toerisme. Zo weet je zeker dat je tour in lijn is met eco-bewuste praktijken. Onderweg maak je ook kennis met de lokale fauna en proef je traditionele snacks, zoals Kibi. Tijdens deze tocht word je geïnspireerd om deze mariene ecosystemen te beschermen. Dit is ook het doel van het door National Geographic gesponsorde Pristine Seas project. Dit project heeft expedities uitgevoerd naar Banco Chinchorro, een belangrijk deel van het Meso-Amerikaanse rifsysteem. Het werk van dit project onderstreept het belang van het beschermen van mariene milieus tegen menselijke invloeden. En het beschermen van de laatste ongerepte plekken in onze oceanen. Door deel te nemen aan deze tour word je een vitaal onderdeel van de inspanningen om het kostbare Meso-Amerikaanse rifsysteem te behouden en te beschermen. Dompel jezelf onder in de wonderen van de oceaan en krijg een diepgaand begrip van koraalriffen en hun cruciale rol in de biosfeer.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

es, en 

Sian Ka'an 4x4 Tour met Snorkelen bij het Rif en Lunch in Punta Allen
Activiteiten

Sian Ka'an 4x4 Tour met Snorkelen bij het Rif en Lunch in Punta Allen

Mexico's dieren in het wild van dichtbij bekijken, dat is waar het bij deze tour allemaal om draait. Voeg een vleugje exotische zeegezichten en ongerepte mangroven toe, en je hebt alle ingrediënten voor een geweldige dagtocht. Terwijl je door het biosfeerreservaat Sian Ka'an vaart wijst je gids je op de ongelooflijke biodiversiteit om je heen. Manon, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "Ik raak nooit uitgekeken op Sian Ka'an. Je weet nooit wat voor dieren je tegenkomt. Er leven hier ongeveer 400 vissoorten en 330 vogelsoorten. Welke dieren we ook zien, we benaderen ze met zorg - we hebben altijd respect voor de wilde dieren.”Soms is de natuur zo spectaculair dat het de moeite loont om het met eigen ogen te zien. We hebben de lange reis naar dit verafgelegen UNESCO-werelderfgoed opgesplitst. Zo breng je minder tijd door in de 4x4 en heb je meer tijd om het gebied per boot te verkennen. Je zult talloze vogels en kleurrijke vissen spotten. En misschien zie je zelfs wilde dolfijnen en schildpadden. Ook zeekoeien en krokodillen maken af en toe hun opwachting.Dan trek je je snorkeluitrusting aan en neem je een duik in het heldere water rond het Meso-Amerikaanse barrièrerif. Dit stuk rif in het biosfeerreservaat Sian Ka'an is opgebouwd uit 80 soorten koraal en behoort tot de gezondste riffen van Mexico. Vervolgens ga je naar het rustige ondiepe water van La Piscina om te zwemmen. Terug aan de kust schuif je aan voor een lokale lunch in een familierestaurant met uitzicht op zee. En tenslotte heb je de tijd aan jezelf om te genieten van de schitterende Caribische kleuren in Punta Allen voordat je terugkeert per boot en 4x4.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

fr, nl 

Coba Maya Ruïnes Tour met Lunch en Zwemmen in een Cenote
Excursies & Dagtrips

Coba Maya Ruïnes Tour met Lunch en Zwemmen in een Cenote

Diep verborgen in de jungle van Yucatan ligt de oude Mayastad Coba. Op deze culturele trip bezoek je de ruïnes en ontdek je het raadselachtige Maya erfgoed. Ook zie je een grote piramide, ontmoet je lokale dorpsbewoners en zwem je in een heilige cenote. Valentina, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "Coba was ooit een enorme stad, waar op het hoogtepunt ongeveer 50.000 mensen woonden. Coba betekent "woelige wateren" omdat de stad bij twee lagunes met veel wind lag. Het is minder bekend dan Chichen Itza, dus het is er meestal rustiger en intiemer om rond te struinen.”Je bereikt Coba vroeg in de ochtend, zodat je de site in de koelere uren kunt verkennen. Bovendien vermijd je dan de grootste drukte. Coba is een van de recentere opgravingen op het schiereiland Yucatán en was ooit een van de belangrijkste steden van de Maya's. De highlights die je niet kunt missen, zijn de meer dan 40 meter hoge Grote Piramide en stèles die de machtige vrouwelijke leiders van het oude Coba voorstellen. Valentina: "De hoofdpiramide van Coba is de grootste in de regio. Het is het middelpunt van de oude verharde "witte wegen" die dwars door de site lopen. Er zijn meer dan 50 van deze wegen in en rond Coba. Ze werden in het verleden gebruikt voor handel en communicatie.”Dan bezoek je een Maya-gemeenschap, waar de dorpelingen nog steeds zonder stromend water of elektriciteit leven. Je ontmoet er enkele bewoners en komt meer te weten over hun manier van leven en tradities. Ook maak je een Maya-ceremonie mee voordat je in een nabijgelegen restaurant een traditionele lunch krijgt voorgezet. En je sluit deze bijzondere dag af met een verfrissende duik in een cenote in de buurt.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, da, en, fi, fr, +4  nl, no, pl, sv

Cancún Taco Proeverij Tour
Activiteiten

Cancún Taco Proeverij Tour

Zin in een culinaire zoektocht naar de kleurrijke smaken van Mexico? Ontdek wat de locals eten met deze taco proeverij tour in Cancún. Samen met een foodie-expert eet je je een weg van de ene naar de andere plek - vijf plaatsen die alleen bekend zijn bij de inwoners. Je proeft verschillende varianten van de meest iconische snack van Mexico, waaronder een specialiteit uit Yucatán. Lucia, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "Hoewel je tegenwoordig de hele dag door taco's kunt krijgen, worden ze in Mexico traditioneel alleen gegeten als ochtend- of avondsnack. Meestal onderweg, bij een kraampje op straat.”Eerst ga je naar een traditionele Yucatan Loncheria waar je de traditionele Taco de Cochinita Pibil proeft. Dan staat er de Taco Coapeñito, een typisch recept uit Mexico-Stad, op het menu. Zie je jezelf als een avontuurlijke fijnproever? Dan heb je de kans om je tanden in Tacos de Cabeza te zetten. Geen taco tour is compleet zonder de meest traditionele taco: Taco de Pastor. Deze wordt meestal geserveerd met gemarineerd, aan het spit gebakken varkensvlees en ananasgarnituur. En natuurlijk de klassieke pittige toppings.Je rondt de tour af met een wandeling door Parque las Palapas. Hier smul je van het meest typische Mexicaanse dessert: de churro. Tijdens de tour vertelt je deskundige lokale gids je over de culinaire tradities en je hoort welke geschiedenis er achter elk gerecht schuilgaat. Dit maakt deze authentieke experience nog gedenkwaardiger. Aan het einde van de tour heb je mooi een hoop kennis over de Mexicaanse eetcultuur en de regionale smaken op zak.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

es, en 

Isla Mujeres Zeilboottocht voor Volwassenen met Beach Club Lunch
Excursies & Dagtrips

Isla Mujeres Zeilboottocht voor Volwassenen met Beach Club Lunch

Je krijgt een heel andere kijk op Mexico met deze relaxte, adults-only boottocht. Je krijgt er allerlei extra's bij die je vakantie zo bijzonder maken. We hebben deze tocht ontwikkeld met jou in gedachten. En je vindt deze cruise exclusief bij TUI. Je krijgt er vers fruit bij, lunch en natuurlijk zwemstops, met of zonder snorkelmasker op je hoofd.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Chichen Itza & Maya Dorpentocht met een traditionele Lunch
Activiteiten

Chichen Itza & Maya Dorpentocht met een traditionele Lunch

Chichen Itza is de parel in de kroon van Yucatán en staat vol oude Maya ruïnes, tempels en piramides. Deze exclusieve excursie begint 's ochtends vroeg, zodat je vóór de drukte bij deze archeologische site aankomt, die UNESCO-werelderfgoed is. Ook bezoek je een cenote en een traditioneel Mayadorp. Benito, een van onze lokale gidsen, zegt: "Wat je hoort is net zo indrukwekkend als wat je ziet in Chichen Itza. El Caracol was bijvoorbeeld een observatorium dat door Maya astronomen werd gebruikt. Je komt er alles te weten over hun nauwkeurige kalenders, die alles in kaart brachten, van vruchtbaarheid tot oogsten."Chichen Itza, door archeologen uit de jungle gehaald, is een lust voor het oog. De naam betekent Mond van de Bron van de Watertovenaars, geïnspireerd door de heilige cenotes. Overal zie je afbeeldingen van Kukulkan, de gepluimde slang die de hoogste god van de Maya's was. De aan hem gewijde piramide domineert het complex. Benito zegt hierover: "De tempel van Kukulkan heeft vier trappen van 91 treden plus de enkele trede op de top, dus samen 365. De oude Maya's berekenden alles.Je bekijkt ook de tempels van de Krijgers en van de Jaguars terwijl je van de gids alles hoort over de Maya geschiedenis, cultuur en legendes. Er zijn ambachtslieden die handwerk maken in de site, dus alle aankopen helpen de lokale gemeenschap. Bovendien kom je achter de geheimen van Xibalba - de Mayagod van de onderwereld - als je in een zoetwatergrot duikt. Na een traditionele lunch is het tijd om de lokale bevolking te leren kennen met een bezoek aan het dorp Yalcoba.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en, fr, nl, pl 

Rondleiding door Tulum en Bezoek aan een Moderne Maya Gemeenschap
Excursies & Dagtrips

Rondleiding door Tulum en Bezoek aan een Moderne Maya Gemeenschap

Historische ruïnes, stranden en zwemmen in ondergrondse grotten maken dit een ochtend vol actie. Je maakt een rondleiding door Tulum gevolgd door een bezoek aan een traditionele Mayagemeenschap. Bovendien duik je ook nog in een cenote. Benito, een van onze lokale gidsen, zegt: "Het grootste deel van Tulum dateert uit de twee eeuwen voor de Spaanse kolonisatie, dus het is een laatste momentopname van een gedoemde beschaving. Onder de vele dingen die je te weten komt, is de symboliek achter de godheden die in de tempels zijn uitgehouwen.Eerst bekijk je de overblijfselen van de Mayastad Tulum. Samen met de deskundige gids zie je de tempels van de Fresco's, de Dalende God, de Winden en meer. En dan is er nog de piramide van El Castillo, die op de top van de klif ligt en uitkijkt over de Caraïben. Tegenwoordig is het populair op Instagram - het is de meest gefotografeerde locatie in de Riviera Maya. Gustavo, een van onze lokale gidsen, zegt: "Tulum is het perfecte evenwicht tussen cultuur en natuur - kijk maar naar alle leguanen die je er ziet. De oude Maya's waardeerden dit, en elk gebied vertegenwoordigde een van de elementen - aarde, water, wind en vuur." Dan kijk je op je gemak rond in een Maya-dorp en ontmoet je enkele leden van de gemeenschap. Je komt meer te weten over de tradities en gebruiken van het dorp en eindigt met een duik in een cenote. Deze zoetwaterputten waren heilig voor de oude Maya's. Een beetje snorkelen in deze heilige grot maakt deze geweldige tocht helemaal af.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en, fr, nl, pl 

Holbox Boot- & Buggy Tocht vanaf Chiquila
Excursies & Dagtrips

Holbox Boot- & Buggy Tocht vanaf Chiquila

Het eiland Holbox biedt 36 kilometer aan ongerepte witte stranden aan smaragdgroene water. Op deze exclusieve tour ontdek je plekken als Isla Pasion met een boot en laat je je de lunch in een vijfsterren eco-resort goed smaken. Ook staat je een golfbuggytocht over het eiland te wachten. Ariel, een van onze lokale gidsen op deze tour, zegt: "Holbox is een habitat voor meer dan 300 inheemse en migrerende diersoorten. Het is ook een soort speeltuin, met activiteiten zoals speedboten en strandbuggy's".Stap aan boord in Chiquila -de boot wordt bestuurd door een lokale visser. En laat je meevoeren op een tocht langs de kust van twee uur. Elk ander bedrijf gebruikt de lokale veerboot. De gids wijst je plaatsen aan die bekend staan om hun wilde dieren en legt uit wat er wordt gedaan om deze habitat te behouden. En als je deze tocht tussen juni en september maakt, zie je misschien de flamingo's van het eiland. Je kijkt je ogen uit op de schoonheid van de afgelegen stranden van Isla Pasion en Punta Mosquito. Om dan naar het eco-resort te gaan voor de lunch. Daarna buik je uit op een van de ligstoelen.Zodra je batterijen weer zijn opgeladen, stap je in een golfbuggy voor wat fun bij het verkennen van de omgeving. Je eindigt deze tocht naar het eiland relaxt op het centrale plein van Holbox. Je hebt alle tijd om wat souvenirs te scoren of lokale gerechten te proeven. Daarna pak je de ferry terug naar Chiquila en gaat verder naar Cancún.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, es, en, fr, nl, +1  pl

Tulum Tour met Nopalitos Lagune en Lunch
Activiteiten

Tulum Tour met Nopalitos Lagune en Lunch

Met deze adults-only tour heb je een gezonde mix van cultuur en relaxen. Eerst verken je de Mayaruïnes van Tulum, hun enige stad aan zee, en daarna breng je de resterende uren door in de lagune van Nopalitos, die in 2020 voor het publiek is geopend. Gustavo, een van onze lokale gidsen, zegt: "Net als je denkt dat de Riviera Maya geen verrassingen meer in petto heeft, ontdek je Nopalitos. Het vlakke water, met vrijwel elke denkbare kleur blauw, verandert voor je ogen als de wolken boven de lagune drijven".Eerst maak je een rondleiding door de archeologische site van de Mayastad Tulum - de enige die ze aan de kust bouwden. Terwijl je monumenten zoals de tempel van de god van de wind en de piramide El Castillo bewondert, word je getrakteerd op een uitzicht over de Caraïben. Daarna heb je tijd om het strand - beroemd om zijn schildpadden - op te zoeken of nog wat foto's te nemen. Gustavo zegt: "Tulum is het perfecte evenwicht tussen cultuur en natuur. Je ziet al die leguanen luieren rond de ruïnes van de stad en schildpadden over het strand lopen".Dan ga je naar Nopalitos. Deze zoetwaterlagune dankt zijn naam aan de gelijkenis met de kussentjes van de nopalcactus, ook bekend als de cactusvijg. In het midden is het donkerder omdat daar een diepe cenote is. Het is ideaal om te relaxen of om te suppen en kajakken. Na de lunch doezel je wat weg in de hangmatten of laat je je voeten boven het water bungelen vanaf de houten steiger.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Chichen Itza Privé-Tour met Transfer en Lokale Gids
Excursies & Dagtrips

Chichen Itza Privé-Tour met Transfer en Lokale Gids

De ruïnes van het antieke Chichen Itza zijn een must als je in Cancún bent. Op deze privé-tour bekijk je de site voordat de mensenmassa's arriveren. Sterker nog, je verkent het complex met een van onze lokale experts die diepgaande kennis met je deelt. Argelia, een van onze gidsen, zegt: 'Je komt meer te weten over de kalenders in de tempel van Kukulkan en de heilige trap, waar elke equinox de schaduwen de afdaling van de gevederde slang voorstelt'. Daarna duik je een cenote in en bezoek je een Mayadorp voor de lunch.Vroeg uit de veren om als eerste aan te komen bij dit werelderfgoed van UNESCO - het perfecte moment om een paar selfies te nemen. De stilte voegt nog meer mysterie toe aan de prachtige Maya monumenten. Je bekijkt de machtige Kukulkan piramide, de Tempel van de Jaguars en de macabere Tzompantli, naast vele andere highlights. "De bas-reliëfs vertellen ons over het magische geloof dat is geïnspireerd door hun interpretatie van de sterren," zegt Argelia.Vervolgens duik je een ondergrondse cenote in om te zwemmen in het heldere water. Dan is het op naar het dorp voor de lunch. Al het eten is lokaal verbouwd en bereid volgens traditionele recepten. Volgens Argelia 'proef je typische Yucatecaanse gerechten, zoals chaya empanadas, cochinita pibil, kip in axiote rijst en zwarte bonen met gestoomde groenten'. Ook zie je wat de lokale bevolking maakt, zo weven ze zelf hun hangmatten - een eeuwenoud ambacht. En je komt te weten hoe deze huisnijverheid de gemeenschap ondersteunt.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, es, en, fr, nl 

Rondleiding door Ek' Balam en Valladolid met Cenote en Lunch
Excursies & Dagtrips

Rondleiding door Ek' Balam en Valladolid met Cenote en Lunch

Op deze off-the-beaten-track tour zie je de geschiedenis en tradities van de Maya's van dichtbij. Je bezoekt de oude Mayastad Ek' Balam - de meest recente stad die is opengesteld voor het publiek. Ook zwem je in een cenote bij Yalcoba en neem je een kijkje in Valladolid. Francesca, een van onze lokale gidsen, vertelt: "Archeologen begonnen pas in 1985 met de opgraving van Ek' Balam en ze zijn nog lang niet klaar. Het is een completere site dan vele andere. Hier krijg je een goed beeld van het dagelijks leven in de Maya-stad. Maar de belangrijkste reden waarom ik graag naar Ek' Balam kom, is dat er zo weinig bezoekers zijn.”Je avontuur begint met een rondleiding door Ek' Balam, wat 'Zwarte Jaguar' betekent. De site bevat meer dan 40 bouwwerken en de muren vormden een doolhof. De hoofdpiramide, bekend als de Acropolis, heeft een goed bewaarde ingang omringd door de open kaken en giftanden van een jaguar. Hij is zelfs groter dan El Castillo in Chichen Itzá. Het beste van alles is dat je naar de top kunt klimmen, wat maar bij weinig Maya sites mogelijk is.Daarna ga je naar Yalcoba waar je tijdens een workshop leert hoe je chocolade maakt en obsidiaan bewerkt. En na een tequila- en mezcalproeverij heb je tijd om je in het kristalheldere water van de cenote onder te dompelen. Om dan te smullen van een lunchbuffet met typische streekgerechten. Tot slot maak je een korte stop in het centrum van Valladolid, een stad die bekend staat om zijn kunst en architectuur en een perfecte mix van kleurrijke koloniale gebouwen en historische kerken.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Aventuras Mayas Jungle Park met Mexicaanse Lunch
Activiteiten

Aventuras Mayas Jungle Park met Mexicaanse Lunch

Er wacht je een dag vol actie, avontuur en plezier in het Aventuras Mayas Jungle Park. Je giert door de jungle met een ATV, vliegt door de boomtoppen aan een zipline en abseilt in een cenote om te zwemmen in een van deze indrukwekkende ondergrondse kamers. En als je even op adem wil komen, schuif je aan voor een smakelijk Mexicaans buffet. Juanito, een van onze lokale gidsen, zegt: "Bij sommige ziplines zweef je net boven het bladerdak van de jungle. Bij andere lijnen ga je ondersteboven of kun je als 'Superman' door de lucht vliegen. En je kunt een 'vliegende hangmat' uitproberen. Echt superspannend.”In het park krijg je eerst een korte veiligheidsbriefing van de instructeurs en dan ben je er helemaal klaar voor. De volgorde van de activiteiten wordt op de dag zelf bepaald om de drukte te spreiden. Eerst zoef je door de boomtoppen op een opwindend parcours van 7 ziplines. Daarna hijs je je in een harnas en abseil je van een klif van 20 meter de diepte van een ondergrondse cenote in. Hier neem je vervolgens een duik in het water onder een dak van duizenden stalactieten.Je keert weer terug naar boven voor een time-out met een lunchbuffet van lokale lekkernijen - de typische pulled pork cochininita pibil van Yucatan mag hier niet bij ontbreken – en je krijgt er water en koffie bij geserveerd. En opgeladen ben je weer voor de volgende sensatie. Je scheurt door de modder en de jungle op je eigen krachtige ATV. Non-stop sensatie van begin tot eind op de 11 km lange route.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

es, en 

Wat te doen in Cancun

Dit Mexicaanse paradijs op het schiereiland Yucatan is perfect als je op zoek bent naar een combinatie van prachtige natuur en fascinerende cultuur. Met een nachtleven van wereldklasse, witte zandstranden, een turquoise zee en bonte koraalriffen zul je je in Cancun niet vervelen. En is meer dan alleen de kust en de nachtclubs; er zijn ook meerdere archeologische Maya-sites, zoals Chichén Itzá en Tulum, die je beslist moet bezoeken.

Top 6 dingen om te doen in Cancun

1. Verken Chichén Itzá

Een excursie naar het enorme tempelcomplex van Chichén Itzá is een must tijdens een bezoek aan Cancun. De ruïnes, gebouwd door de oude Maya-beschaving, staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De indrukwekkende tempel van Kukulkan, ook bekend als El Castillo, is waarschijnlijk het beroemdste voorbeeld van de Maya-architectuur in Yucatan. Ook de Heilige Cenote, de Tempel van de Schedels en de Tempel van de Krijgers mag je niet missen.

2. Ga op excursie naar Isla Mujeres

Ontsnap aan de drukte van Cancun en boek een excursie naar Isla Mujeres. Een dagtocht naar Isla Mujeres is een van de populairste dingen om te doen in Cancun en het eiland ligt op slechts 20 minuten varen. Bekend om zijn relaxte sfeer, ongelooflijke stranden, bloeiende koraalriffen en leuke eettentjes, is er genoeg om je een dag, of zelfs langer, bezig te houden. Als je naast de belangrijkste stad de meest iconische plekken van het eiland wil verkennen, dan kun je het beste voor een dag een golfkarretje huren.

3. Zwem in de cenotes

Cenotes zijn ondergrondse spelonken die op natuurlijke wijze in kalksteenrotsen worden gevormd wanneer een bovenliggend gesteente instort. Verspreid over het schiereiland Yucatan vind je duizenden cenotes, die door de oude Maya-beschaving als heilig werden beschouwd. Van zonovergoten lagunes tot schijnbaar bodemloze grotten versierd met stalagmieten en stalactieten, de cenotes zijn geweldige plaatsen om te verkennen. Zwemmen en snorkelen behoren tot de meest populaire cenote-activiteiten, maar ziplinen, duiken of kajakken is ook mogelijk.

4. Doe aan wateractiviteiten

Het azuurblauwe water voor de kust van Cancun is ideaal voor alle soorten wateractiviteiten, zoals jetskiën, paddleboarden, parasailen, surfen en vissen. Met enkele van de grootste riffen ter wereld behoren scubaduiken en snorkelen tot de populairste wateractiviteiten in Cancún. Deze hoek van het Caribisch gebied heeft een kleurrijk onderwaterleven, en als je je bezoek goed plant, kun je zelfs met walvishaaien zwemmen wanneer ze langs Cancun trekken. Als je liever droog blijft, maar toch het water op wil, boek dan een ontspannende catamarancruise om het prachtige zeegezicht te bewonderen.

5. Ga naar Tulum

De ruïnes van het oude Tulum, gelegen in de buurt van Playa del Carmen, zijn een gemakkelijk uitstapje vanuit Cancun. Tulum is in één woord spectaculair. De ligging, op kliffen met uitzicht op de Caraïben, is een lust voor het oog. Vergeet je zwemkleding niet mee te nemen en bezoek het kleine strand onder de ruïnes, dat alleen toegankelijk is vanaf de archeologische site. Naast de Maya-ruïnes vind je in de badplaats Tulum ook talrijke cenotes om te verkennen, fantastische restaurants en het biosfeerreservaat Sian Kaan.

6. Beleef een dag vol spanning in de eco-avonturenparken

In de omgeving van Cancun zijn er verschillende klimbossen, ziplining- en eco-avonturenparken. Klauter van boom naar boom, zoef door cenotes, snorkel in heldere lagunes en bewonder jungledieren, vogels en insecten in hun natuurlijke habitat in een van de vele eco-avonturenparken. Vlieg over prachtige turquoise meren in Xel-Há eco-park, rijd in een monstertruck in Xavage park of bezoek Selvatica avonturenpark voor plezier in de Mexicaanse jungle.