Winkelwagen
Zuid-Tunesië Tour met Star Wars Grottendorp en LunchSouthern Tunisia TourSouthern Tunisia TourSouthern Tunisia TourSouthern Tunisia TourSouthern Tunisia TourSouthern Tunisia TourSouthern Tunisia TourSouthern Tunisia TourSouthern Tunisia TourSouthern Tunisia TourSouthern Tunisia Tour
+ 9
+ 7
Excursies & Dagtrips
Cultuur & Geschiedenis
Must-sees
Sightseeing & Tradities
Platteland
Folklore

Zuid-Tunesië Tour met Star Wars Grottendorp en Lunch

event.free.cancellation
Locatie: Djerba
Duur: meer dan 8 uur
Taal: Duits, Frans, Pools
Mobiele voucher is geaccepteerd

Doe dit omdat

  • Zie de highlights van Zuid-Tunesië tijdens deze dagtocht
  • Ontdek Matmata, een ondergronds dorp dat figureerde in Star Wars
  • Drink een kop koffie in Tamezret, een woestijndorp met lemen huizen
  • Bezoek de oase Douz, 'De poort naar de Sahara', voor een kamelenrit
  • Ga op pad met een deskundige lokale gids die alles weet over Tunesië en de lokale cultuur

Wat kun je verwachten

Als je in één dag alle highlights van de woestijn in Zuid-Tunesië wil zien is dit de perfecte excursie. Je gaat de heuvels in naar het dorp Tamazret. Ook bezoek je de grootste oase van Tunesië en een ondergronds dorp dat in Star Wars voorkomt. En om je Tunesische avontuur helemaal compleet te maken, maak je ook nog een rit op een kameel. Hamdi, een van onze lokale gidsen, zegt: "In de bergen in het zuiden vind je Matmata, een grottendorp waar de huizen zijn uitgehouwen uit de rotsen. Het zandsteen is vrij zacht, dus eerst wordt er een grote kuil gegraven en dan de grotten rond de rand die ondergrondse kamers vormen. Elke kamer komt uit op de bodem van de kuil, die zo een centrale binnenplaats wordt”.

Eerst ga je omhoog naar het dorp Tamezret. Hier zie je kleistenen huizen en straatjes die omhoog kronkelen naar de witte moskee. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht op de uitgestrekte woestijn. Je neemt even de tijd voor een kop koffie en je kijkt wat rond. Hierna zet je koers naar Douz dat bekend staat als de 'poort naar de Sahara'. Douz is ook de grootste oase van Tunesië, met meer dan een half miljoen dadelpalmen tussen uitgestrekte duinen.

Dan is het tijd om je in traditionele bedoeïenengewaden te hijsen en een kamelenrit over het zand van de woestijn te maken. En na de lunch in een hotel bezoek je het grottendorp Matmata. Als je de futuristische grotwoningen ziet die in de rotsen zijn uitgehouwen, snap je waarom ze een glansrol hadden als woonplaats van Luke Skywalker in Star Wars. Perfect voor op je Instagram.

Lees meer

Goed om te weten

Lees meer

Wat is inbegrepen

Vervoer

Gids

Lunch

Kameelrit

Annuleringsbeleid

Je ontvangt 100% restitutie als je tot 1 dag voor aanvang van de activiteit annuleert.

Reserveringskosten

Goed nieuws! Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor deze reservering.

Locatie

Selecteer je ophaalpunt op de plattegrond

Leverancier

TUI TUNISIA

Wat anderen zeggen over deze activiteit

0%
0%
0%
0%
0%

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het maken van een boeking? Of wil je misschien gewoon een paar vragen stellen? Wat de reden ook is, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Openingstijden: Openingstijden: ons team is beschikbaar van 10.00 tot 18.00 uur CET

Telefoonnummer: +32 59 57 00 00