Winkelwagen
127 Ervaringen
Sorteren op:
Nat Geo Day Tour: De vulkanische schoonheid van Lanzarote, fotografietour
Excursies & Dagtrips

Nat Geo Day Tour: De vulkanische schoonheid van Lanzarote, fotografietour

Tijdens deze tour word je onder leiding van je door National Geographic getrainde fotogids een visuele storyteller. Je krijgt tips over zaken zoals compositie, belichting en verhaallijn die van onschatbare waarde zijn voor het maken van de perfecte foto. Eerst vertelt je gids je meer over het competitieve element van deze dag. Dan ga je samen naar het Nationaal Park Timanfaya waar je het eerste uitkijkpunt - bovenop een vulkaan - bezoekt. Het maanlandschap van Timanfaya is honderden jaren geleden gevormd, toen een reeks vulkaanuitbarstingen een kwart van het eiland met lava bedekte. Denk aan ruige lavavelden, sluimerende vulkaankegels en houtskoolgrijze aswolken. Bij het vissersdorp El Golfo vind je een allegaartje van traditionele gebouwen en lichtgekleurde boten die scherp afsteken tegen het zwarte zandstrand en het bijzondere groene meer. Een perfecte locatie om contrasterende kleuren vast te leggen. Dan is het tijd om de eeuwenoude zoutvlakten van Salinas de Janubio te ontdekken. Nog zo'n landschap vol drama met een grote aantrekkingskracht. Dit gebied is een UNESCO Biosfeerreservaat en een belangrijk beschermd gebied voor vogels - een paradijs voor amateurfotografen. Met een gespecialiseerde fotograaf aan je zijde doe je nieuwe vaardigheden en inspiratie op. Plus een verzameling fascinerende foto's. Je sluit de dag af op een terras bij Salinas de Janubio. Hier relax je onder het genot van een glas wijn of bier en een lichte snack. Ondertussen bekijkt je fotografiegids de foto's van de dag. En de beste foto wordt uitgeroepen tot de winnende foto. Een spannende ontknoping van een verrijkende fotografische ontdekkingstocht.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Nat Geo Day Tour: La Geria, wijngaarden die zijn ontsproten uit vuur
Excursies & Dagtrips

Nat Geo Day Tour: La Geria, wijngaarden die zijn ontsproten uit vuur

Toen na zes lange jaren de uitbarstingen van Timanfaya in 1736 eindelijk stopten, dachten de boeren van La Geria dat hun vruchtbare land voor altijd verloren was onder een dikke laag as. Maar de lokale families hadden geen keus, ze moesten het land weer productief maken. En door hard werken en vastberadenheid slaagden ze erin om de wijngaarden van La Geria te creëren. Je begint met een schilderachtige wandeling door de privé wijngaarden die in het bezit zijn van de bodega van Nacho Romero. Deze zijn exclusief geopend voor National Geographic reizigers. De wijngaarden worden omringd door vulkanen. En terwijl je het opmerkelijke landschap in je opneemt, legt de eigenaar uit hoe de laag vulkanische as, lokaal bekend als 'picón', de teeltmethoden heeft beïnvloed. Deze methoden zijn uniek in de wereld. Als je het geluk hebt dat de druiven rijp zijn, pluk je ze rechtstreeks van de wijnstok. Ondertussen vertelt Nacho of zijn vrouw Luisa, allebei wijnmakers, je meer over de bijzondere kenmerken van vulkanische wijn. Terug in de bodega proef je een van de ambachtelijke wijnen die Nacho en Luisa in hun eigen wijnmakerij produceren. Vervolgens ga je naar Bodega La Geria - een ander belangrijk onderdeel van de ecologische wijnbeweging. De wijnmaker zelf leidt je rond door de bodega. Je ontdekt de geheimen van de halfronde stenen muren, 'zocos' genaamd, die de wijnstokken beschutten tegen de wind. En je komt meer te weten over de verschillende druivensoorten die goed gedijen in het vulkanische terroir van Lanzarote. Tot slot proef je een van de beroemde wijnen van het landgoed samen met lokale kaas en crackers.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de 

Timanfaya Vulkanische Tour
Excursies & Dagtrips

Timanfaya Vulkanische Tour

Deze halve dagtocht is Lanzarote in een notendop. Zo zie je de El Golfo lagune, trek je door het Timafaya National Park en bezoekt de Salinas de Janubio. We gooien er zelfs een wijnproeverij tegenaan om de ochtend af te ronden.Eerst bezoek je de wateren van El Golfo - het smaragdgroene water heeft in de loop der jaren al in menig Hollywoodfilm een rol gespeeld. Maar dat is slechts een voorgerecht voor het hoofdgebeuren - het bezoek aan het Timanfaya National Park. Beroemd om zijn maanachtige landschap bezaaid met lavavelden en zwarte rotsen, zie je de 'Montañas del Fuego', om maar wat te noemen.We vervolgen de ochtend met een stop in La Geria voor een slokje lokale wijn voordat we Salinas de Janubio bereiken, de grootste zoutvlakte van de Canarische Eilanden. Maak een paar selfies met de kilometers lange katoenwitte zoutheuvels terwijl de gids je alles vertelt over de geschiedenis van deze uiterst belangrijke eilandbron. En natuurlijk proef je er ook wat van.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en, nl 

Lanzarote Tour met Timanfaya Nationaal Park en El Golfo
Excursies & Dagtrips

Lanzarote Tour met Timanfaya Nationaal Park en El Golfo

Op deze grand tour laat je geen steen omgekeerd. Je verkent het spectaculaire groene noorden van Lanzarote en het vulkanische zuiden. En bezoekt het Timanfaya National Park, de grotten van Jameos del Agua en een wijnmakerij onderweg.Eerst rij je naar de lagune van El Golfo. Daria zegt over haar favoriete stop: "El Golfo is omgeven door een krater van kleurrijke basaltrotsen en biedt zo'n prachtig landschap dat het gebruikt wordt als decor voor Hollywoodfilms". De volgende stop is het onderaardse zoutmeer bij Jameos del Agua. Deze oude vulkanische grot werd omgebouwd tot een bar en concertruimte door de lokale architecturale legende, Cesar Manrique. Na de lunch krijg je te zien hoe druiven worden geteeld in een wijnmakerij op vulkanische bodem. Je proeft de bijzondere wijnen van La Geria en ontdekt hoe deze belangrijke industrie een verschil maakt in de gemeenschap.Lanzarote werd in 1993 uitgeroepen tot biosfeerreservaat van de UNESCO, dankzij de onwaarschijnlijke natuur. En de ster van de show hier is ongetwijfeld Nationaal Park Timanfaya. Je volgt de beroemde maanroute en verkent lavavelden, vulkaankraters en stomende geisers. En dan zie en hoor je waarom het hele eiland deze speciale UNESCO-status heeft gekregen. Daarna bekijk je het echt van dichtbij: je voelt de hitte onder je voeten en ziet kreupelhout in vlammen opgaan.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en, nl, pl 

De Zondagmarkt van Teguise en Bezoek aan LagOmar
Excursies & Dagtrips

De Zondagmarkt van Teguise en Bezoek aan LagOmar

Twee verschillende kanten van Lanzarote openbaren zich aan je op deze zondagochtendtocht. Je brengt tijd door met de lokale bevolking op de markt van Teguise - de grootste openluchtbazaar van de Canarische Eilanden - en je geniet van het Hollywood-sterrendom van het legendarische LagOmar. Ramona, een van onze lokale gidsen, zegt: "LagOmar is een van mijn favoriete plaatsen - een spectaculair kunstwerk-museum-huis, waar je de genialiteit van Manrique en Soto bewondert".Je loopt tussen meer dan 360 kraampjes op het mooie plein van Teguise en de aangrenzende geplaveide straten, dus je hebt keuze te over. Hier vind je tafels vol met Canarisch kantwerk, levensmiddelen en allerlei soorten sieraden, schilderijen en handwerk. En het lijkt net op een braderie met de plaatselijke volksdansers, haarvlechters en panfluitgroepen. Bovendien helpt elke aankoop de lokale economie en gemeenschap. Ramona zegt: "De zondagsmarkt van Teguise gaat niet alleen over shoppen - je proeft er de echte Canarische manier van leven, met bars, cafés en de geschiedenis van deze prachtige voormalige hoofdstad van Lanzarote.Als de markt een feest voor de zintuigen is, is de LagOmar er een voor je ogen. Het is bedacht door de plaatselijke architect Cesar Manrique en ontworpen door de plaatselijke kunstenaar Jesus Soto. Het ligt in een vulkanische groeve en ziet eruit als een plek waar Bondschurk Ernst Blofeld de wereldheerschappij beraamt. Het labyrintische complex heeft een bar in de grot, een restaurant, appartementen en een museum. Volgens de plaatselijke overlevering was het korte tijd eigendom van Hollywoodlegende Omar Sharif, maar verloor hij het tijdens een kaartspel.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, es, en 

Noord-Lanzarote Tour met Groene Grotten en Jameos del Agua
Excursies & Dagtrips

Noord-Lanzarote Tour met Groene Grotten en Jameos del Agua

De grootse legende van Lanzarote, Cesar Manrique, heeft overal op het eiland zijn sporen nagelaten, maar nergens meer dan in het noorden. De architect werd geïnspireerd door de buitengewone geologie van de regio. Op deze tour ga je langs drie van zijn werken - de Groene Grotten, Jameos del Agua en Mirador del Rio - evenals de Vallei van de Duizend Palmbomen. David, een van onze lokale gidsen, zegt: "Het noorden van het eiland was een canvas voor Manrique's palet. Zoals hij placht te zeggen: "Het noorden is nog steeds het traditionele Lanzarote".Eerst bezoek je de Groene Grotten, waar een doolhof van galerijen en trappen je naar een natuurlijk auditorium leidt. Deze grotten - tot nu toe zijn er 16 ontdekt - zijn luchtbellen die met elkaar verbonden zijn door een tunnel die is ontstaan door de lavastroom van een vulkaanuitbarsting. Manrique heeft een grote rol gespeeld bij de aanpassing van het grottenstelsel voor bezoekers. Je ziet zijn invloed nog duidelijker in de Jameos del Agua. Hier harmoniseerde hij deze dakloze vulkanische grot door rotstuinen en een glasachtig meer toe te voegen, gevuld met blinde, witte krabben die alleen op Lanzarote voorkomen.Ook op de agenda staat Mirador del Rio, een van Manrique's meest sci-fi creaties. Niet alleen gaat dit uitkijkpunt naadloos op in de omgeving op de top van een 470 meter hoge klif, maar je kijkt er ook je ogen uit over La Graciosa. Steek vervolgens door de Vallei van de Duizend Palmbomen naar Haria voor een lunch met ingrediënten uit de streek in een typisch Canarisch huis. Ook stop je nog tussendoor om het beroemde 'rode huis' in het vissersdorpje Arrieta te bekijken.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en, nl 

Noord-Lanzarote Tour met Jameos del Agua en Teguise
Excursies & Dagtrips

Noord-Lanzarote Tour met Jameos del Agua en Teguise

Moeder Natuur drukt een grote stempel op Lanzarote. Maar deze tour van een halve dag neemt het werk van een van zijn beroemdste bewoners onder de loep. Je bezoekt Jameos del Agua en het uitzichtpunt Mirador del Rio. Je maakt een rit door de Vallei van de Duizend Palmbomen en ontdekt Teguise. Cristina, een van onze deskundige gidsen, zegt: "De lokale kunstenaar Cesar Manrique was voor Lanzarote wat Gaudi was voor Barcelona. Zijn architecturale visie en activisme hebben ons een unieke stijl nagelaten die perfect past in onze vulkanische landschappen. Hij heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het behoud van het eiland - Manrique was namelijk fel gekant tegen hoogbouwhotels, en het resultaat is dat je er hier maar weinig aantreft”.Eerst neem je een kijkje bij het door Manrique ontworpen complex dat rond de vulkaangrotten Jameos del Agua is gebouwd. Hij vormde ze in de jaren 60 om tot een nachtclub. Het podium is nog steeds in gebruik, maar de sterren zijn nu de zeldzame witte krabben in de zoutwatervijver. Dan ga je door het ruige vulkaanlandschap naar de Mirador del Rio - nog zo'n meesterwerk van Manrique. En op bijna 500 meter boven de zeespiegel kijk je je ogen uit op het uitzicht op La Graciosa en zijn vulkanen.Bij een aloë vera producent ontdek je de geheimen van deze veelzijdige plant. Vervolgens rij je langs een aantal pittoreske dorpen en dwars door de Vallei van de Duizend Palmbomen op weg naar Teguise. Deze voormalige hoofdstad van het eiland staat vol met historische kloosters en kerken en je bekijkt er het ene opvallende gebouw na het andere - allemaal op loopafstand van elkaar. Je kuiert zelf nog wat rond en zet het sfeervolle centrum van de stad op de foto.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en, nl 

Lanzarote Cesar Manrique Foundation & Cactustuin Tour
Excursies & Dagtrips

Lanzarote Cesar Manrique Foundation & Cactustuin Tour

Lanzarote staat vol met wijnranken bezaaide lavavelden, buitengewone architectuur en buitenaardse landschappen waardoor het lijkt alsof je in een sciencefictionfilm bent beland. Op deze exclusieve halve dagtocht bekijk je kunst in de Cesar Manrique Foundation en slenter je door de Cactustuin, gevolgd door een bezoek aan Casa Museo del Campesino. Rosa, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "Manrique wist zijn mede-eilandbewoners te overtuigen om te investeren in toerisme zonder overontwikkeling, en ervoor te zorgen dat elke menselijke impact in harmonie is met onze vulkanische landschappen”.Manrique had tijdens zijn leven vele bewonderaars en zijn invloed op de cultuur van Lanzarote leeft nog steeds voort. Hij was een veelzijdig kunstenaar die schilderijen, beeldhouwwerken en architectonische werken maakte en duurzaamheid centraal stelde in zijn creaties. Lang voordat het een modewoord werd. Je bezoekt eerst zijn Jardín de Cactus, waar 1.100 soorten vetplanten worden gekweekt. Je ziet meteen hoe Manrique's vaardigheid en visie het kale landschap heeft verbeterd.Ook de Fundacion Cesar Manrique laat zien dat er een harmonie tussen bebouwde ruimtes en de natuur mogelijk is. Het atelier van de kunstenaar, gebouwd in een lavaveld, is daarvan het bewijs. Dan neem je een kijkje bij Casa Museo del Campesino. Dit museum maakt deel uit van het agrarisch erfgoed van Lanzarote en verweeft Manrique's vakmanschap met de prachtige natuur van Lanzarote. Je eindigt de dag hier en vangt een glimp op van Manrique's dankbaarheid jegens de hardwerkende boeren op het eiland.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en 

Lanzarote Tour  met Timanfaya Nationaal Park en Bezoek aan een Wijnmakerij
Excursies & Dagtrips

Lanzarote Tour met Timanfaya Nationaal Park en Bezoek aan een Wijnmakerij

Op deze tocht doorkruis je Lanzarote op zoek naar de topattracties. Het begint in het groene noorden, met een bezoek aan de Jameos de Agua en een aloë vera plantage. Daarna schuif je aan voor een Canarische lunch in Haria en ben je klaar voor de blockbuster van deze middag. Een rondleiding door een wijnmakerij, het Timanfaya Nationaal Park en El Golfo staan je te wachten. David, een van onze lokale gidsen, zegt: "Het is moeilijk voor mij om het beste onderdeel te kiezen - ze zijn allemaal geweldig. Je maakt een reis naar de maan en Mars, ontdekt 'gekraterde' wijnlanden en bezoekt een grot die zo uit een Bond-film komt."Je begint ofwel bij de aloë vera plantage of bij de Jameos del Agua. Dit zijn vulkanische grotten die in de jaren 60 door de legendarische architect Cesar Manrique zijn omgebouwd tot een nachtclub. Het podium is er nog steeds, maar de sterren zijn nu de zeldzame witte krabben in een zoutwatermeer. Van de schilderachtige rit door de Vallei van de Duizend Palmbomen en de witgekalkte dorpjes krijg je trek. En dat komt mooi uit, want de lunch wordt geserveerd in een familierestaurant, waar ze koken met lokaal geproduceerde ingrediënten. Met deze stop draag je bij aan de lokale gemeenschap en economie.De middag begint met een rondleiding door het familiebedrijf Bodegas Rubicon in de vulkanische La Geria regio. Natuurlijk proef je hun wijnen, die worden gemaakt van druiven die groeien in vochtige ronde holtes, bekend als 'socos'. Daarna rij je naar het onwereldse Timanfaya National Park. Volg de Lunar Route door lavavelden, vulkanen en stomende geisers voordat je de dag afsluit bij de groene lagune van El Golfo.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

fr 

Lanzarote Vulkanentocht met BBQ
Excursies & Dagtrips

Lanzarote Vulkanentocht met BBQ

De vulkaanlandschappen van Lanzarote komen helemaal tot hun recht in Timanfaya Nationaal Park. Dit gedeelte van het eiland is bedekt met rode pieken en kraters. Het lijkt wel of je in een science fiction film rondrijdt. En stel je voor wat een spectaculaire zonsondergang je hier hebt. Dus op deze avondtocht staat je heel wat te wachten.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en, fr 

Lanzarote begeleide Wijntour met Proeverij en lokale Tapas
Excursies & Dagtrips

Lanzarote begeleide Wijntour met Proeverij en lokale Tapas

De mineraalrijke vulkanische bodem van Lanzarote is de sleutel tot de uitstekende wijnen. Op deze ochtendtocht rij je naar twee wijnmakerijen om hun bekroonde biologische wijnen te proeven. Ook breng je een bezoek aan het Monumento del Campesino voor een tapasproeverij. Teresa, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "De wijnen van ons eiland zijn de vrucht van onze vindingrijkheid in het verheffen van de vernietiging door Moeder Natuur tot een kunst - een rode draad die eilandbewoner en landschap met elkaar verweeft.Na de pick-up ga je naar het familiebedrijf Bodega La Geria. Het ligt midden in een spookachtig landschap van verschroeide aarde en gestolde lavavelden die worden gekenmerkt door ronde holtes, bekend als 'socos'. Hier worden de wijnstokken tegen de wind beschermd door hoefijzervormige stenen muren. En de vochtigheid die door de as wordt vastgehouden, helpt de wijnstokken in dit barre klimaat te groeien. Je maakt een rondleiding door de wijnmakerij en proeft gewaardeerde Malvasia wijnen.Een paar vulkanen verder ligt Bodegas El Grifo, de oudste wijnmakerij van de Canarische Eilanden. In een koloniale hacienda omringd door cactussen, produceert het al wijnen sinds 1775. Het is eigendom van de familie Garcia Duran en de wijnen zijn regelmatig prijswinnaars. Ten slotte kijk je rond in het Monumento del Campesino, ontworpen door de legendarische Lanzarote architect Cesar Manrique. Gebouwd in zijn kenmerkende stijl waarin witgekalkte structuren samensmelten met vulkanische bellen en exotische planten, is het een plezier om het te verkennen. Snuffel rond bij de ambachtelijke kraampjes, proef lokale delicatessen en kom meer te weten over de tradities van het eiland.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en 

Kameelrit en Minibus Tour in Timanfaya Nationaal Park
Excursies & Dagtrips

Kameelrit en Minibus Tour in Timanfaya Nationaal Park

Sci-fi landschappen en kamelen - deze ochtend in Timanfaya Nationaal Park is geen gewone tour. Op dit avontuur vol plezier verken je de topattractie van Lanzarote met zowel traditionele als moderne middelen. Highlights zijn de historische 'Raven's Volcano', een bezoekerscentrum, La Degollada en, natuurlijk, een ritje op een kameel. Marian, een van onze lokale gidsen, zegt: "Je gaat een vulkaankrater in - echt een ervaring waar je de kriebels van krijgt - terwijl je op een kameel de tijd hebt om het maanlandschap in je op te nemen".Eerst bezoek je de Volcan del Cuervo, oftewel 'Raven's Volcano'. Het ligt aan de rand van Timanfaya Nationaal Park, en torent uit boven een landschap van gitzwart roet. Het was hier dat in 1730 de vulkaanuitbarstingen begonnen die Timanfaya hebben doen ontstaan. Torenhoge muren omringen de krater, op een opening na die is opengebarsten door een rivier van lava, waardoor je in de basis kunt komen. Vervolgens ga je naar het Bezoekers- en Interpretatiecentrum van Mancha Blanca. Je bekijkt op je gemak de multimediadisplays en krijgt uitleg over de geologie van de Canarische Eilanden.Dan is het tijd voor het meer luchtige gedeelte van de tour - de kameelrit. Je wordt op houten stoelen geholpen die aan de eenbultige kameel - dromedaris - zijn vastgemaakt, terwijl een begeleider je rondleidt. Het is lachen geblazen als je het wilde en wonderlijke vulkanische land beklimt. Er is ook een klein museum gewijd aan de Canarische kameel, liefkozend bekend als 'tochas'. De tocht eindigt bij La Degollada, waar je je ogen uitkijkt over de vallei van de Femes.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en 

Wat te doen in Lanzarote

Op Lanzarote waan je je in een andere tijd en een andere wereld. De met lava bedekte maanlandschappen, de zwarte zandstranden en de winderige wijnlanden van La Geria zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden die je weglokken van de rand van het zwembad. En alsof de natuurlijke charmes nog niet genoeg waren, is de unieke nalatenschap van de lokale architect César Manrique over het hele eiland te zien. Hier zijn onze top zes dingen om te doen op Lanzarote.

Top 6 dingen om te doen op Lanzarote

1. Verken nationaal park Timanfaya

Als er maar één plek is die je op Lanzarote bezoekt, zorg er dan voor dat het nationaal park Timanfaya is. Het spookachtige en meedogenloze terrein komt regelrecht uit een sciencefictionfilm - het ene moment ben je op de maan, het volgende op Mars. De Vuurberg, met zijn stomende geisers, is een topattractie, terwijl de meeste tochten de zogenaamde maanroute volgen, die zich een weg baant langs slapende vulkanen. Rondleidingen te voet en kameelritten zijn ook beschikbaar in het park.

2. Ontdek de Jameos del Agua grotten

Jameos del Agua, gelegen in het noorden van Lanzarote, is een lavagrottencomplex dat is omgetoverd tot een architectonisch wonder door de bekende plaatselijke kunstenaar en architect César Manrique. Het ondergrondse systeem, dat bestaat uit tunnels en ingestorte grotten, heeft een bezoekerscentrum, compleet met restaurant, bar en een concertzaal die de show steelt. Probeer de unieke witte, blinde krabben te spotten die in het ondergrondse meer leven.

3. Bezoek Playa de Papagayo

Een andere must op Lanzarote is het Papagayo-strand. Het ligt in het natuurpark Los Ajaches en is het meest pittoreske stuk zand van het eiland. Een halvemaan van goudkleurig zand omspoeld door helder water en beschut tegen de wind door de twee donkere vulkanische landtongen. Op korte afstand ligt het uitkijkpunt Mirador de Papagayo, vanwaar je het eiland Lobos en Fuerteventura aan de horizon kunt zien liggen. Je kunt het strand met de auto of met een boottocht bezoeken.

4. Volg een rondleiding op een wijngaard

Het wijnepicentrum van Lanzorote, La Geria, is de thuisbasis van enkele van de meest unieke wijngaarden ter wereld. De druiven worden geteeld in duizenden kuilen die worden afgeschermd door halfronde stenen muren die rond een enkele wijnstok zijn gebouwd. Dit beschermt ze tegen de wind en houdt de vochtigheid in het terrein. Deze teelttechniek met op de achtergrond de zwarte asachtige grond is een van de meest fascinerende bezienswaardigheden op Lanzarote. Ga mee met een georganiseerde rondleiding om meer te weten te komen over de wijnproductie, de geschiedenis van de wijnmakerijen en om enkele kwaliteitswijnen te proeven.

5. Ga met de veerboot naar La Graciosa

La Graciosa, op slechts 25 minuten met de veerboot ten noorden van Lanzarote, is het kleinste bewoonde Canarische eiland. Met minder dan 700 inwoners is het de perfecte plek om te ontspannen en 'er even helemaal uit te zijn'. Het is een plek waar de tijd heeft stilgestaan; er zijn geen auto's en geasfalteerde wegen. Maar het is gemakkelijk te bezoeken. Er zijn meerdere overtochten en boottochten naar het eiland per dag. Slenter door het slaperige dorpje Caleta del Sebo en ga naar Playa del Salado om te zonnen op het goudkleurige zand met een vulkaan aan de horizon.

6. Doe aan wateractiviteiten

Het heldere water en het warme weer het hele jaar door maken van Lanzarote een geweldige plek voor wateractiviteiten. Er is een grote verscheidenheid aan watersporten beschikbaar met snorkelen, duiken, surfen, kajakken, kitesurfen, windsurfen en jetskiën als de meest populaire. Als je liever iets minder inspannends doet, ga dan zeilen of ga mee op een walvis- en dolfijncruise om deze majestueuze dieren in hun natuurlijke habitat te zien.