Winkelwagen
131 Ervaringen
Sorteren op:
Betoverend Oost-Madeira Tour met Lunch in Santana
Excursies & Dagtrips

Betoverend Oost-Madeira Tour met Lunch in Santana

Het overweldigende natuurschoon van het oosten van Madeira staat in de schijnwerpers op deze dagtocht. Je loopt met je hoofd in de wolken bij Pico do Arieiro, wandelt langs de schattige rieten huizen in Santana, luncht in Quinta do Furão. En stapt terug in de tijd bij Ponta de São Lourenço. Joana, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "De lunchplek is echt uniek, bovenop de kliffen met uitzicht op de grillige kust van Noord-Madeira. Neem de tijd om door de tuinen en wijngaarden van deze bijzondere plek te wandelen.”Je wordt eerst boven de wolken naar het torenhoge uitzichtpunt van de Pico do Arieiro gebracht - en je kijkt je ogen uit vanaf 1810 meter boven de zeespiegel. Vervolgens ga je naar het bergdorp Santana. In dit pareltje vind je de karakteristieke huizen met daken van stro die op heel Madeira beroemd zijn. Deze schattige en kleurrijke huizen hebben de vorm van een driehoek en lijken zo uit een sprookje te komen. Na de lunch in Santana gaan we weer verder naar het volgende avontuur.In Porto da Cruz bezoek je een traditionele suikerrietverwerkingsfabriek die sinds jaar en dag erg belangrijk is voor de economie van Madeira. Joana zegt: "Een van de meest voorkomende gewassen op het eiland is suikerriet. En de verwerkingsfabriek is nog steeds volop in bedrijf en produceert als sinds 1927 voornamelijk rum en honingmelasse. Tijdens ons bezoek krijg je de kans om wat rum te proeven.” De laatste stop van deze dagtocht is Ponta de São Lourenço, een van de meest ongerepte plekken van Madeira, op het oostelijke puntje van het eiland.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en, fr, nl 

Madeira Westkust Tocht met Lunch in Porto Moniz
Excursies & Dagtrips

Madeira Westkust Tocht met Lunch in Porto Moniz

Het prachtige landschap van Madeira staat in de spotlights op deze dagtocht. Je bezoekt een aantal highlights, waaronder het pittoreske dorp Ribeira Brava, Porto Moniz, Paúl da Serra en de Encumeada pas. Mariana, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "Je leert de ware essentie van het landschap van Madeira kennen. Vanaf de pas van Encumeada kun je de oceaan zowel in het noorden als in het zuiden zien liggen, maar de hoogste toppen van het eiland gaan soms schuil achter de wolken.”Je eerste bestemming is het schattige dorp Ribeira Brava met zijn sfeervolle boulevard aan het strand. Het uitzicht over de vallei geeft je een idee van de indrukwekkende landschappen die je ontdekt als je het binnenland intrekt. Mariana voegt hieraan toe: "Je ziet dat er op Madeira geen vlak stuk land verloren gaat. Zelfs de steile hellingen rond Ribiera Brava zijn terrasvormig om gewassen te verbouwen.” Dan is het tijd voor een wandeling door een bananenplantage in Madalena do Mar.Vervolgens beklim je het 1.500 m hoge Paúl da Serra plateau om dan af te dalen naar Porto Moniz, beroemd om zijn natuurlijke zwembaden tussen de lavarotsen. In het dorp schuif je aan voor een traditionele lunch met lokale producten. Dan doorkruis je van noord naar zuid de pas van Encumeada voor een prachtig uitzicht over het eiland. En je proeft ten slotte de poncha in Câmara de Lobos, een favoriete vakantieplek van Winston Churchill. Mariana zegt: "Wees voorzichtig - poncha is heel fruitig en verfrissend, maar het heeft een venijnig brandy staartje”.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en, fr, nl 

Madeira Zuidkust Boottocht met de Living Sea met Lunch
Excursies & Dagtrips

Madeira Zuidkust Boottocht met de Living Sea met Lunch

De weelderige zuidwestkust van Madeira staat in de hoofdrol op deze all-inclusive boottocht. Je vaart Funchal uit, langs de minder bekende kust naar Cais de Lapa voor een duik in het water. En het mooiste is dat er maximaal 36 gasten meegaan. Dus je hebt lekker veel ruimte en goede service, perfect voor een relaxte middag op zee.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

es, en, fr, pt 

Pico do Arieiro Zonsopgang Tocht met Lokaal Ontbijt
Activiteiten

Pico do Arieiro Zonsopgang Tocht met Lokaal Ontbijt

Je maakt de ene na de andere foto als je de zonsopkomst ziet vanaf een van de hoogste toppen van Madeira, de Pico do Arieiro. En dat is precies wat je doet op deze ochtend: uitzicht over Madeira bij het eerste mystieke licht van de dag, gevolgd door een verwarmend ontbijt.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, pt 

Madeira 4x4 Tocht en Wijnproeverij
Activiteiten

Madeira 4x4 Tocht en Wijnproeverij

Op deze tocht heb je een geweldige mix van Madeira wijn, de natuur en opwindende off-road daartussenin. Een halve dag lang kronkel je over bergwegen langs de Serra d'Agua vallei en het uitkijkpunt Encumeada. Hier stop je voor een rondleiding en proeverij bij Quinta do Barbusano .

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, pt 

Oost-Madeira Duurzamere Tour in een 4x4 met Lunch
Activiteiten

Oost-Madeira Duurzamere Tour in een 4x4 met Lunch

Op deze duurzamere 4x4-tour geef je iets terug aan de lokale economie en help je Madeira groen te houden. Op deze dag vol actie kom je langs pareltjes zoals Pico do Areeiro, laurierbossen die UNESCO-werelderfgoed zijn, en het Funchal Ecological Park. En dat is nog niet alles, je doet het allemaal met de hulp van een lokale expert. Ruben, een van onze gidsen, zegt: "De wilde en ongetemde natuur is de kostbaarste schat van Madeira. Maak herinneringen met een tocht waar de wereld je dankbaar voor zal zijn."In de maanden oktober tot april bezoek je eerst het Funchal Ecological Park, waar je deelneemt aan een duurzamere activiteit die bijdraagt aan het behoud van de inheemse flora van het eiland en de uitroeiing van invasieve soorten. Van mei tot september ga je in plaats daarvan naar een historische watermolen of een biologische boerderij. Dan trek je verder naar de torenhoge Pico do Areeiro. Het is een van de hoogste pieken van het eiland en je kijkt er je ogen uit over de Atlantische Oceaan.Als je de verharde weg verlaat, zigzag je richting het noorden door eeuwenoude laurierbossen - UNESCO-werelderfgoed sinds 1990 - naar de bergplaats Santana om de huizen met hoge puntdaken van stro te bekijken. En na een welverdiende lunchpauze in een typisch lokaal restaurant sluit je de tour af met een stop bij een nabijgelegen uitkijkpunt. Hier kijk je je ogen uit op de prachtige kust tot aan het meest oostelijke punt van Madeira, het schiereiland São Lourenço.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, pt 

Oost-Madeira VIP-tour met Lokale Lunch en Levada Wandeling
Excursies & Dagtrips

Oost-Madeira VIP-tour met Lokale Lunch en Levada Wandeling

Op deze dag zie je wat Oost-Madeira zo bijzonder maakt: van zijn ruige kust tot de sprookjesachtige huizen. Je verkent de historische steden Machico en Santana en de natuurlijke parels van Ponta da Rosto en Pico do Areiro. Ook wandel je bij een levada met een traditionele lunch.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de 

VIP Madeira Catamaran Boottocht met de Luna
Excursies & Dagtrips

VIP Madeira Catamaran Boottocht met de Luna

Zodra je aan boord stapt van de Luna catamaran word je als een VIP behandeld. En met maximaal 18 gasten aan boord heb je alle ruimte om rustig aan je kleurtje te werken. De attente bemanning zorgt ervoor dat je niks te kort komt op zee. Rodrigo, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "Je vaart langs Cabo Girão, de op een na hoogste zeeklif ter wereld. Het uitzichtpunt op de top is vaak erg druk, dus je krijgt de kans om de kaap vanuit een ander - en veel rustiger - perspectief te bekijken.”De zuidwestkust van Madeira is de ster van deze relaxte boottocht. Nadat je vanuit de haven van Funchal bent vertrokken, geniet je van het uitzicht op de minder verkende kust. Je strijkt neer op het dek en met de Atlantische wind in je haren nip je van een lekker koel drankje. Terwijl je langs de intens groene kustlijn vaart kom je al snel bij Cabo Girão, die 580 meter uit de zee oprijst. In het heldere water aan de voet van de klif ga je op zoek naar zeeleven, terwijl de bemanning drankjes en snacks voor je klaarzet.Rodrigo voegt eraan toe: "Als je het ruige kustlandschap van Madeira bewondert vanaf het dek van de catamaran, zul je merken hoe stabiel en comfortabel deze boot is. Zo kun je zorgeloos van de tocht genieten.” En de VIP-behandeling aan boord maakt dit uitstapje helemaal speciaal. Tenslotte vaar je weer terug langs de kustlijn naar de haven.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

West-Madeira Tour met Cabo Girão en Lunch
Excursies & Dagtrips

West-Madeira Tour met Cabo Girão en Lunch

Op deze tour doorkruis je Madeira van de zuid- tot de noordkust en onderweg zie je veel highlights van het eiland. Je bekijkt de klif van Cabo Girão, bezoekt een bananenplantage en gaat omhoog naar het Paul do Serra plateau. Ook lunch je in Porto Moniz en bezoek je Camara de Lobos en Serra de Agua. Ten slotte slenter je door het dorp São Vicente. Monica, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "Het landschap van Madeira bereikt een hoogtepunt aan de zuidkust. Cabo Girão, de op één na hoogste zeeklif ter wereld, rijst bijna 600 meter verticaal op uit de Atlantische Oceaan. En de Skywalk op de top biedt een geweldig uitzicht”.Cabo Girão is het eerste uitkijkpunt op deze tour met een kleine groep. Waag je op het glazen platform van de Skywalk en bekijk het epische uitzicht vanaf deze één na hoogste klif ter wereld. Dan daal je af naar zeeniveau waar je een kijkje neemt bij een bananenplantage in Madalena do Mar. Vervolgens maak je een schilderachtige rit naar het Paul da Serra plateau vanaf waar - als het weer het toelaat – je een subliem uitzicht op de spitse bergtoppen hebt.En verder ga je, naar de noordkust voor een lunch bereid met lokale producten in een traditioneel restaurant in Porto Moniz. Dit dorp is beroemd om zijn natuurlijke baden tussen de lavarotsen. Na wat vrije tijd neem je de omgeving van São Vicente in je op: dit dorp ligt in een van de mooiste valleien van Madeira. Op de terugweg volg je een panoramische route. Je maakt nog een fotostop bij een uitkijkpunt op de Encumeada pas. En je nipt van een drankje in het dorp Serra de Agua.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de 

Madeira Privé 4x4 Tocht en Wijnproeverij
Activiteiten

Madeira Privé 4x4 Tocht en Wijnproeverij

Op deze exclusieve privé-tour combineer je Madeira wijn en natuur met een opwindende off-road safari. Je rijdt over ruige bergwegen naar Cabo Girao en de Sao Vicente vallei, en stopt dan voor een wijnproeverij bij Quinta do Barbusano.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, pt 

Noordwest Madeira 4x4 Tour met Laurisilva Bos en Lunch
Excursies & Dagtrips

Noordwest Madeira 4x4 Tour met Laurisilva Bos en Lunch

Op deze 4x4 tour ontdek je de avontuurlijke kant van Madeira. Onderweg kom je langs oogstrelende kusten, ongerepte bossen en duurzame producenten. Je vergaapt je aan het indrukwekkende landschap en komt meer te weten over de cultuur van het eiland. Ruben, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "Op deze tour ontdek je de geheimen van poncha, de populaire drank op het eiland op basis van rietsuikerrum, vruchtensap en lokale honing. Maar doe het rustig aan - de fruitige, verfrissende poncha is sterker dan je denkt.”Je trapt af in Ponta do Sol en hebt een geweldig uitzicht op de zuidkust vanaf het plateau van Paul da Serra, 1400m boven de zeespiegel. Dan ga je naar Fanal, waar enkele van de oudste laurierbomen van het eiland groeien. Ruben zegt: "Madeira's Laurierbossen zijn de grootste overgebleven primaire Laurisilva bossen ter wereld. Sommige bomen zijn vermoedelijk zo'n 800 jaar oud en het ecosysteem is grotendeels intact. Het bos herbergt ongeveer 100 inheemse soorten en is een beschermde werelderfgoedlocatie van UNESCO.”Je komt langs de traditionele 'poios' landbouwterrassen en neemt een duik in zee bij het strand van Seixal. Om dan in Chão da Ribeira te smullen van een lokale lunch. Chef Sérgio laat je zien hoe je de klassieke gegrilde rundvleesspies - in het Portugees bekend als 'espetada' – maakt. En je komt al vast in de stemming met een glas Madeirawijn als aperitief. Als je liever geen vlees eet, kun je kiezen voor een veganistische hamburger. Je sluit de tour af in São Vicente waar je een biologische honingproducent ontmoet. Je komt alles te weten over de honingproductie en probeert zelf de traditionele drank van Madeira, poncha, in elkaar te flansen.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Rabaçal Vallei Wandeling
Activiteiten

Rabaçal Vallei Wandeling

Ah, een van de meest geliefde wandelingen op Madeira: de elf kilometer lange levada-wandeling 25 fontes. Bereid je voor op magisch mooie landschappen, watervallen, een klein meer en 25 stromende bronnen. De tocht gaat van Paul da Serra via de Rabaçal vallei naar de Risco waterval en 25 bronnen die in één meer neervallen.We starten op de top van het Paul da Serra plateau. Van daar is het fijn afdalen naar de groene vallei. Je gids vertelt je ondertussen van alles over de flora en fauna waar Madeira zo beroemd om is. Als we aankomen bij Rabaçal, gaat de route door de vallei naar de Risco waterval.De levada leidt je de weg door het rustieke platteland. Tot aan een klein meer waarin 25 bronnen hun water laten stromen. Relax, snuif de sfeer op en dan is het tijd om terug te lopen. En wel door shortcut te nemen via een tunnel die water naar het zuiden van Madeira transporteert.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en, fr, pt 

Wat te doen in Madeira

Met zijn rotsachtige pieken, steile kliffen, golvende zee en historische stadjes is Madeira een waar natuurparadijs. Ga naar de kust om te duiken, zeilen, surfen, vissen en walvissen te kijken. Of wandel langs de levadas in het binnenland, enkele van de mooiste wandelpaden van Europa. Of luier gewoon lekker in de zon op stranden als Santa Cruz, Machico, Caniço de Baixo of Cristo Rei. Waar je ook heengaat op het eiland, je zult omringd zijn door prachtige panorama's en vriendelijke inwoners.

Top 6 dingen om te doen op Madeira

1. Verken de hoofdstad Funchal

De hoofdstad Funchal is een historische stad die vergane glorie combineert met moderniteit. Bezoek de tuinen, de kathedraal, de Mercado dos Lavradores of slenter over de nieuwe promenade. Bewonder de architectonische details van een ouder Funchal in Rua de Santa Maria, terwijl de bizarre geometrie van het gele fort São Tiago herinnert aan de dagen van keizerrijken en piraten.

2. Wandel op de hoogste toppen van Madeira

Pico de Arieiro is de op twee na hoogste piek van Madeira en een populaire plek om de zonsopgang en -ondergang te bekijken. Op een heldere dag word je beloond met een spectaculair uitzicht over Madeira en het eiland Porto Santo in het noorden. Vanaf de top kun je het wandelpad nemen dat door Pico Las Torres naar Pico Ruivo loopt, de hoogste piek van het eiland. De 13 kilometer lange route is vrij inspannend en kan met bepaalde weersomstandigheden moeilijk zijn, dus we raden je aan om deel te nemen aan een begeleide tour.

3. Wandel langs de levadas

Levadas zijn irrigatiekanalen die dateren uit de 15e eeuw. Ze werden aangelegd om het water van het hart van het laurierbos naar de drogere delen van het eiland te vervoeren. Vandaag de dag vormen ze ook een ongeëvenaard netwerk van wandelpaden op afgelegen en schilderachtige locaties. De Levada das 25 Fontes en de Levada do Caldeirão Verde behoren tot de populairste routes.

4. Doe aan wateractiviteiten

Van ontspannende boottochten tot extreme sporten, de wateren voor de kust van Madeira zijn ideaal voor watersport. De activiteiten variëren van zeilen, paddleboarden, kajakken, surfen tot vissen. Het natuurreservaat van Garajau is een fantastische plek om te snorkelen en te duiken. Hier kun je mantaroggen verwachten en grotere vissen, zoals reuzenbaarzen en barracuda's.

5. Spot walvissen en dolfijnen in het wild

Madeira is een van de beste plaatsen in Europa om walvissen en dolfijnen in hun natuurlijke habitat te zien. Veel soorten komen voor in de kustwateren, dus ongeacht de tijd van het jaar waarin je Madeira bezoekt, heb je een grote kans om walvisachtigen te zien. Boek een walvis- en dolfijncruise op Madeira voor een onvergetelijke ervaring.

6. Proef de lokale keuken

Maak kennis met de gastronomie van het eiland door deel te nemen aan een culinaire tour. Proef vers gevangen vis, probeer bolo do caco-brood en nip aan poncha, een traditionele alcoholische drank gemaakt van suikerriet, honing en citroensap. Wijnliefhebbers kunnen naar een van de wijngaarden op het eiland gaan om een breed scala aan kwaliteitswijnen te proeven, waaronder de befaamde versterkte Madeiraanse wijnen.