Winkelwagen
Nat Geo Day Tour: Mallorca's Flor de Sal, hoe een eilandschat wordt opgegravenNat Geo Day Tour: Flor de Sal, Mallorca's White GoldNat Geo Day Tour: Flor de Sal, Mallorca's White GoldNat Geo Day Tour: Flor de Sal, Mallorca's White GoldNat Geo Day Tour: Flor de Sal, Mallorca's White GoldNat Geo Day Tour: Flor de Sal, Mallorca's White GoldNat Geo Day Tour: Flor de Sal, Mallorca's White Gold
+ 4
+ 2
Excursies & Dagtrips
Reizen voor een ​​goed doel

Nat Geo Day Tour: Mallorca's Flor de Sal, hoe een eilandschat wordt opgegraven

event.free.cancellation
Locatie: Mallorca
Duur: van 2 uur tot 4 uur
Taal: Engels
Mobiele voucher is geaccepteerd

Doe dit omdat

 • In het verleden was zout van groot economisch en cultureel belang en de historische betekenis ervan kan niet worden onderschat. Ontdek het verhaal en de processen die ervoor zorgen dat het fijnste zeezout op tafel komt.
 • Op deze exclusieve wandeltocht kom je van een door de National Geographic opgeleide gids meer te weten over zeezout en zoutwinning. En je ziet een voorbeeld van hoe door menselijk handelen waardevolle ecosystemen behouden worden.
 • Probeer zelf Flor de Sal kristallen te oogsten in de zoutpannen, proef het zout en neem wat zout mee naar huis.
 • Als natuurlijk toevluchtsoord herbergt het reservaat een opmerkelijke verscheidenheid aan vogels, waardoor het een ideale plek is om vogels te spotten. Ga met je gids op zoek naar de vele vogelsoorten die op de zoutvlakte leven.

Deze activiteit voldoet aan de criteria van de Global Sustainable Tourism Council. Door voor deze activiteit te kiezen draag je bij aan de bescherming van de plaatsen waar je van houdt, draag je zorg voor het milieu en ondersteun je lokale gemeenschappen

Wat kun je verwachten

Achter het witte zandstrand van Es Trenc strekt zich het beschermde gebied van de zoutvlaktes van Levante uit. Al duizenden jaren wordt hier kostbaar zout gewonnen. Tegenwoordig is het een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers en een thuis voor meer dan 160 verschillende soorten vogels. Met een beetje geluk spot je hier onder andere kluten, steltkluten en roze flamingo's. De zoutvlakte van Levante heeft een oppervlakte van 150 hectare en is aangewezen als natuurgebied van bijzonder belang.

Drie omstandigheden zijn essentieel voor de vorming van het zuiverste zout – een brandende zon, een zeebries en een lage luchtvochtigheid. Tijdens een rustige wandeling verken je de zoutpannen en ben je getuige van het eeuwenoude proces van zoutwinning. Ondertussen vertelt je door National Geographic getrainde gids je meer over de locatie en de geschiedenis van dit oude Balearische beroep. Je ziet hoe deskundige Salineros eeuwenoude technieken gebruiken om de fijnste Flor de Sal zoutkristallen te winnen. En dan probeer je zelf wat te oogsten.

De tour belicht ook het duurzame karakter van de zeezoutindustrie. De productie is in totale harmonie met het ecosysteem. Veel trekvogels zoeken zelfs hun toevlucht tot de mineraalrijke wetlands om na hun lange vlucht over zee nieuwe krachten op te doen. Vanwege de delicate aard van zoutkristallen is handmatige oogst de enige werkbare methode, dus er komt geen mechanisatie aan te pas. Ontdek het bijzondere landschap en de ambachtelijke processen die eeuwenlang onveranderd zijn gebleven. En neem de rust en de natuur van deze bijzondere plek in je op.

Lees meer

Goed om te weten

 • Neem een verrekijker mee om vogels te spotten
 • Niet rolstoeltoegankelijk
 • Niet geschikt voor gasten met beperkte mobiliteit
 • Neem insectenwerend middel mee
 • Neem iets mee voor op je hoofd
 • Neem geschikte schoenen mee
 • Eten en drinken niet inbegrepen
 • Engelssprekende gids voor alle nationaliteiten
Lees meer

Wat is inbegrepen

Gids

Wandeltocht

tocht met gids

Snack

Annuleringsbeleid

Je ontvangt 100% restitutie als je tot 1 dag voor aanvang van de activiteit annuleert.

Reserveringskosten

Goed nieuws! Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor deze reservering.

Locatie

Selecteer je ophaalpunt op de plattegrond

Leverancier

TUI España Turismo, S.L.U, with Tax Number B08089187 and Travel License Number GCMD-4

Wat anderen zeggen over deze activiteit

0%
0%
0%
0%
0%

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het maken van een boeking? Of wil je misschien gewoon een paar vragen stellen? Wat de reden ook is, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Openingstijden: Openingstijden: ons team is beschikbaar van 10.00 tot 18.00 uur CET

Telefoonnummer: +32 59 57 00 00