Winkelwagen
2 Ervaringen
Sorteren op:
Celestún-rondleiding vanuit Mérida
Activiteiten

Celestún-rondleiding vanuit Mérida

Bezoek het biosfeerreservaat Ria Celestún met een deskundige gids en bewonder een groot aantal vogels, waaronder kolonies prachtige roze flamingo's. U zult genieten van een boottocht door de mangroven.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, es 

Chichén Itzá-dagtour vanuit Mérida met lunch
Activiteiten

Chichén Itzá-dagtour vanuit Mérida met lunch

Geniet van een begeleide excursie naar Chichén Itzá vanuit Merida en verken een van de belangrijkste steden van de Maya-cultuur waarvan de naam "Aan de monding van de bron van de Itza" betekent.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, es 

Wat te doen in Mérida

Mérida is de hoofdstad van de Mexicaanse staat Yucatan. De stad werd in 1542 gesticht door Francisco de Montejo "el Mozo" en gebouwd met uitzicht op de oude Maya-stad T'ho, wat "stad van de vijf heuvels" betekent. Mérida werd oorspronkelijk gebouwd als een versterkte stad en veel van de toegangspoorten zijn volledig intact gebleven.

Een ander opvallend aspect van Mérida is het historische centrum, het op een na grootste in Mexico. Mérida wordt ook wel "De Witte Stad" genoemd, vanwege de overheersende kleur van kalksteen dat als constructiemateriaal wordt gebruikt.

Tijdens je bezoek aan Mérida mag je zeker de kathedraal van San Ildefonso, de oudste van het continent, niet missen. De kathedraal werd gebouwd tussen 1561 en 1598 met stenen uit de ruïnes van de Maya-piramides en tempels. Bekijk ook de gebouwen van Plaza Grande en Cristo de las Ampollas (Christus van de blaren), het beroemdste religieuze voorwerp in Mérida.