Winkelwagen
83 Ervaringen
Sorteren op:
Nat Geo Day Tour: Philippos Yiapanis, van tumult naar triomf
Excursies & Dagtrips

Nat Geo Day Tour: Philippos Yiapanis, van tumult naar triomf

De bekende Cypriotische beeldhouwer Philippos Yiapanis werd geboren in Famagusta, in wat nu het bezette noordelijke deel van Cyprus is. Zijn leven nam een tumultueuze wending toen hij tijdens de Turkse invasie gevangen werd genomen en opgesloten, waarna hij vluchtte naar Zuid-Cyprus. Zijn kunstenaarschap is een uiting van zijn diepe verlangen naar vrijheid en een levendige weergave van de lokale geschiedenis. Tijdens deze National Geographic Day Tour ontmoet je de kunstenaar die je een exclusieve rondleiding geeft in zijn museum waar ongeveer 140 sculpturen te zien zijn. Behalve de inspiratie voor enkele van zijn krachtigste werken, kom je ook meer te weten over de recente geschiedenis van Cyprus. En aan de hand van zijn meeslepende verhalen verken je de persoonlijke ervaringen van de kunstenaar. Bij aankomst in het Art Nest Museum heet Philippos je persoonlijk welkom. Dan geeft hij je inzicht in zijn leven en werk, zodat je de emoties begrijpt die achter zijn creaties schuilgaan. Daarna verken je het beeldenpark in de open lucht en aan het einde van de tour vang je een glimp op van het artistieke proces. Tijdens een rondleiding door de werkplaats van de kunstenaar onthult hij zijn technieken voor het bewerken van brons. Philippos heeft voor dit materiaal gekozen om de levensduur van zijn sculpturen te garanderen, de band tussen Cyprus en koper te weerspiegelen en zijn blijvende hoop op eenheid in zijn verdeelde vaderland uit te beelden. Je sluit de activiteit ter plekke af met lokale gerechten die bereid zijn in een nabijgelegen dorp. En je mijmert nog wat na over de unieke combinatie van kunst, geschiedenis en de culinaire traditie van Cyprus.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Nat Geo Day Tour: Twee kanten, één verhaal: samenleven op Cyprus
Excursies & Dagtrips

Nat Geo Day Tour: Twee kanten, één verhaal: samenleven op Cyprus

Deze National Geographic Day Tour onder leiding van twee journalisten, een Grieks-Cyprioot en een Turks-Cyprioot, geeft je een zeldzaam kijkje achter de schermen en een verrijkende blik op de meest recente gebeurtenissen in Cyprus. Je begint met een bezoek aan het gerestaureerde dorp Moutallos. Terwijl je door de smalle stegen slentert, ben je getuige van de transformatie van het gebied. Je ziet opgeknapte gebouwen die resten van Turks-Cypriotische namen dragen, als symbool van respect voor de andere gemeenschap. Dan is er tijd voor een fotostop bij de historische Agia Sophia moskee, vroeger een christelijke kerk. En vervolgens ga je naar Ibrahim's Khan, een gerenoveerde Ottomaanse herberg die nu onderdak biedt aan ambachtelijke werkplaatsen en een theater. Bij de hoofdingang zie je kleurrijk borduurwerk dat gezamenlijk is gemaakt door vrouwen uit beide gemeenschappen. Het illustreert hun verlangen naar samenwerking en hereniging. Op de binnenplaats van de Khan neem je deel aan een interactief debat onder leiding van je twee journalistieke gidsen - een Grieks-Cyprioot en een Turks-Cyprioot. Samen onderzoeken jullie het recente verleden van Cyprus en de oorzaken van de aanhoudende verdeeldheid. En je denkt na over mogelijke wegen naar eenheid. Nadat je een goed beeld hebt gekregen van beide gemeenschappen, ervaar je het contrast tussen oud en nieuw wanneer je het bonte allegaartje van hedendaagse verkopers en authentieke werkplaatsen in de omgeving van Khan verkent. Vervolgens bekijk je de gerenoveerde Ottomaanse Baden die deel uitmaken van een project voor erfgoedbehoud. En je sluit de tour af met het proeven van de eenvoudige, maar authentieke smaken die worden aangeboden in familiehuizen. Vergezeld van traditionele Cypriotische, Turkse of Griekse koffie.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Oud Kourion, Kolossi Kasteel, Omodos & Wijnmakerij Kleine Groepstour
Excursies & Dagtrips

Oud Kourion, Kolossi Kasteel, Omodos & Wijnmakerij Kleine Groepstour

Cyprus bestaat uit glooiende heuvels bezaaid met mooie dorpen. Op deze adults-only tocht zie je waar een legende werd geboren, bezoek je de ruïnes van Kourion, bekijkt Omodos. En sluit de dag af met een wijnproeverij. Eva, een van onze lokale gidsen, zegt over deze tour: 'Je wandelt door lagen van geschiedenis, cultuur en mythologie, en komt meer te weten over Aphrodite. De rituelen die met haar verbonden zijn, evenals de planten en schelpen die met haar in verband worden gebracht'.Je duikt rechtstreeks het verleden in om Petra tou Romiou te zien, een rotsformatie in zee waar, volgens de lokale legende, de godin Aphrodite werd geboren. Je blijft 'bij het oude' in Kourion, een van de indrukwekkendste archeologische vindplaatsen van Cyprus. Je bekijkt de Romeinse baden en wandelt naar het middelpunt van de site, het Grieks-Romeinse theater. Tot op de dag van vandaag kun je er naar concerten luisteren. Het 15e-eeuwse kasteel Kolossi is de volgende bezienswaardigheid. Dit door kruisvaarders gebouwde fort is omgeven door bloeiende planten.Daarna schuif je aan voor een lokale lunch in een familierestaurant. En je bezoekt Omodos in de bergen, waar je ronddwaalt door smalle geplaveide straten met Byzantijnse gebouwen Het is Eva's favoriete dorp. Ze zegt daarover: "De charme van de stenen huizen, de rust en vredigheid. Het is alsof het uit een sprookje is ontsproten'. Ik vind het heerlijk om een van de cafés binnen te lopen en te zien hoe de inwoners zich storten in filosofische discussies, politieke ruzies en een beetje geroddel." Tot slot staat er een wijnproeverij op het programma, waarbij je alles te weten komt over de zoete commandaria wijn.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, fr 

Bezoek met een Gids aan de Ruïnes van Kourion, het Kolossi Kasteel en een Wijnmakerij
Excursies & Dagtrips

Bezoek met een Gids aan de Ruïnes van Kourion, het Kolossi Kasteel en een Wijnmakerij

De mythen van Cyprus komen tot leven op deze tour. Je ziet waar een legende werd geboren, bezoekt de ruïnes van Kourion, kijkt rond in Omodos. En sluit de dag af met een proeverij in een door een familie gerunde wijnmakerij. Eva, een van onze lokale gidsen, zegt over deze excursie: "Je wandelt door lagen van geschiedenis, cultuur en mythologie, en komt meer te weten over Aphrodite, de godin van de liefde. De rituelen die met haar verbonden zijn, evenals de planten en schelpen die met haar in verband worden gebracht."Je duikt rechtstreeks het verleden in om Petra tou Romiou te zien, een rotsformatie in zee waar, volgens de lokale legende, de godin Aphrodite werd geboren. Het verleden krijgt een tastbaarder vorm in Kourion, een van de indrukwekkendste archeologische sites van Cyprus. Je bezoekt de Romeinse baden en wandelt naar het middelpunt, het Grieks-Romeinse theater. Het wordt nog steeds gebruikt voor concerten. Daarna bekijk je het door de kruisvaarders gebouwde kasteel Kolossi, waar Richard Leeuwenhart trouwde met Berengaria van Navarra.De lunch is in een familierestaurant. Het is even beroemd om zijn streekgerechten met ingrediënten uit de omgeving als om zijn schilderachtige ligging in de heuvels. Daarna heb je tijd om rond te kuieren in het bergdorp Omodos, door zijn smalle geplaveide straten omzoomd met Byzantijnse gebouwen. En dan rond je de dag af met een bezoek aan de wijnmakerij. Na een rondleiding door het productiegebied proef je hun bekroonde wijnen, waaronder de commandariavariëteit, die door Richard Leeuwenhart werd gedoopt als de 'wijn der koningen en de koning der wijnen'.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Troodosgebergte Tour met Kykkos Klooster en Lunch
Excursies & Dagtrips

Troodosgebergte Tour met Kykkos Klooster en Lunch

De tocht naar het Troodosgebergte is een reis naar een ander Cyprus. Rustieke stenen dorpjes omzomen met bomen begroeide valleien waar tradities nog steeds in ere worden gehouden. Op deze tour trek je het spirituele hart in van de hooglanden, naar het Kykkosklooster en de Throni-heuvel. Alexia, een van onze lokale gidsen, zegt: "De icoon van de Maagd Maria in Kykkos wordt als een wonder beschouwd, dus het is belangrijk voor Cyprioten om de kerk minstens een keer per jaar te bezoeken."Als je de Troodos intrekt, kom je weelderige landschappen tegen die in contrast staan met de dorre kust. Eerst ga je naar het Kykkosklooster. Dit klooster ligt op de berg Kykkos en is beladen met religieuze schatten. Je kijkt je ogen uit op de gouden iconen en fresco's, maar niet op de icoon van de Maagd Maria. De laatste bekende bezichtiging dateert van honderden jaren geleden. Je hebt ook tijd om wat rond te kuieren op het terrein en stil te staan bij het panoramische uitzicht op de bergen. En met je bezoek draag je bij aan het behoud van deze belangrijke erfgoedsite.Daarna bezoek je het graf van aartsbisschop Makarios III bovenop een heuvel. Je hebt een prachtig uitzicht voordat je afdaalt naar het dorp Pedoulas. Hier schuif je aan voor een typisch Cypriotische lunch gemaakt van ingrediënten uit de streek in een familierestaurant. Je hebt wat tijd voor een optionele wandeling naar de Orthodoxe kerk van het Heilige Kruis. En op de terugweg maak je nog een koffiestop in Pano Platres.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Drankje bij Zonsondergang in Aphrodite's Rock & Folk Diner
Excursies & Dagtrips

Drankje bij Zonsondergang in Aphrodite's Rock & Folk Diner

Smakelijke mezes, muziek en dans - deze tocht heeft alle ingrediënten voor een echte ouderwetse Cypriotische avond. En alsof dat nog niet genoeg is, heb je dit allemaal na zonsondergang bij de Rots van Aphrodite - de geboorteplaats van de mythische godin van de liefde. Alexia, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "In de taverna kom je samen met de lokale bevolking en proef je hun cultuur en dans. Niets is beter dan de 100% authentieke keuken gekookt door de vrouwen van het dorp, net zoals ze thuis koken.' Ga met ons mee voor een muzikale avond om nooit te vergeten in een van de meest populaire taverna's van het gebied.Eerst maak je een korte rit naar Petra tou Romiou - zoals de Rots van Aphrodite plaatselijk wordt genoemd. Kijk hoe de zon over deze mythische rotsformatie in de zee zakt en de hemel in brand zet als je nipt van een glas bubbels. Een feest ter ere van de godin', zoals Alexia zegt. Daarna rij je naar Kouklia, een klein stukje landinwaarts vanaf de kust, voor een Cypriotisch diner met een verschil.Op het eerste gezicht is het een typische familie taverna. Je krijgt er zowat elk Cypriotisch gerecht voorgeschoteld dat je je maar kunt wensen. De nadruk ligt op pure ingrediënten en traditionele mezes - bereid zoals ze dat al generaties lang doen- samen met lokale wijnen. Maar 's zomers neemt de familie de straat over en worden er feesten georganiseerd met folkloristische muziek en dans. Doe eens lekker gek en dans samen met de lokale bevolking op het buitenterras. Een avondje uit zoals een Cypriotische avond uit moet zijn.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Troodos Bergdorpentocht  met het Lampadistis Klooster
Excursies & Dagtrips

Troodos Bergdorpentocht met het Lampadistis Klooster

Cyprus zit vol verborgen schatten. En op deze dagtocht naar het Troodosgebergte ontdek je een paar van zijn landelijke juweeltjes. Je rijdt het platteland in, bezoekt het Lampadistisklooster in Kalopanayiotis en komt tussendoor voor aangename verrassingen te staan in rustieke dorpen. Nefeli, een van onze plaatselijke gidsen, zegt: 'Arsos is het soort dorp waar je oude mannen 'tavli' - backgammon - ziet spelen in koffiehuizen'.Eerst bezoek je Platanisteia - een klein dorp dat bekend staat om zijn prentenmuseum. Nadat je meer te weten bent gekomen over de geschiedenis van de drukindustrie op het eiland, bekijk je de middeleeuwse Tzelefosbrug. Midden in het bos maak je hier de mooiste selfies. Daarna rij je naar Kalopanayiotis. Het ligt verspreid over een afgelegen vallei met in het midden een schilderachtige beek. In een traditionele taverna die door een familie wordt gerund, laat je je de lunch met lokale producten smaken.Het hoogtepunt van de dag is het klooster van Agios Ioannis Lampadistis in het dorp. Nefeli zegt daarvan: 'De Byzantijnse fresco's zijn zo prachtig dat de UNESCO ze op de werelderfgoedlijst heeft gezet'. De muurschilderingen dateren uit de 14e eeuw en zijn zeer verfijnd en goed bewaard gebleven. Het entree voor het klooster is inbegrepen en gaat naar het onderhoud van het klooster. Je bekijkt niet alleen een drietal kerken, maar ook de kloostergebouwen, waaronder cellen, bijvertrekken en een olijfpers. En voordat je terugkeert, proef je midden in het Troodosgebergte in een traditionele wijnmakerij hun eigen wijnen.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, fr 

Kykkos Klooster en Troodosgebergte Kleine Groepstocht
Excursies & Dagtrips

Kykkos Klooster en Troodosgebergte Kleine Groepstocht

Tijdens een rit naar het Troodosgebergte ontdek je een heel ander Cyprus. Rustieke stenen dorpen liggen in met dennenbomen bezaaide valleien en tradities worden er nog steeds in ere gehouden. Op deze adults-only kleine groepstocht trek je het spirituele hart van de hooglanden in, naar het Kykkosklooster en de tombe van Makarios III dat bovenop een heuvel ligt. Eva, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "Het Troodosgebergte is waar mijn ziel ligt. Er zijn dorpen waar de tijd heeft stilgestaan, waar mensen nog om elkaar geven, waar je binnenkomt als gast en vertrekt als vriend.Als je het ongerepte landschap van het Troodosgebergte intrekt, stop je onderweg voor een kop koffie in een traditioneel dorp. Dan gaat het verder naar de ster van de show, het prachtige Kykkosklooster, bovenop de Kykkos. Het interieur is rijkelijk versierd en je kijkt je ogen uit op de iconen en fresco's. Ook hoor je de legende waarom de beroemdste icoon, 'het Gouden Meisje', half verborgen blijft. Dan heb je even de tijd om op verkenning te gaan en het panoramische uitzicht op de bergen te vereeuwigen.Vervolgens bezoek je de Throni heuvel en de graftombe van aartsbisschop Makarios III. Je hebt een prachtig uitzicht voordat je afdaalt naar het dorp Pedoulas. Hier schuif je aan voor een typisch Cypriotische lunch bereid met producten uit de streek in een familierestaurant. Je hebt wat tijd voor een optionele wandeling naar de Orthodoxe kerk van het Heilige Kruis. En op de terugweg stop je nog even bij het Prodromos uitkijkpunt en een kop koffie.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Akamas Schiereiland Off-Road Tocht
Activiteiten

Akamas Schiereiland Off-Road Tocht

Op deze quad-of buggysafari heb je met een gids exclusieve toegang tot de ruige kant van West-Cyprus. En rij je naar alle highlights, zoals de Paphos Zeegrotten, de Kapel van Agios Georgios, het schiereiland Akamas en zelfs een schildpaddensessie in de Lara Bay. En je koelt af met een duik.Na een veiligheidsbriefing rij je in konvooi naar de bekende Zeegrotten van Paphos en de Kapel van Agios Georgios. Riemen vast en op naar het natuurliefhebbersparadijs van Cyprus - het Akamas-schiereiland. Je bezoekt een beschermd gebied in de Lara Bay voor de bedreigde onechte karetschildpad en komt van alles te weten over ze. Dan duik je het water nog in voordat het tijd is om terug te gaan. Of om de prachtige watervallen van de Baden van Adonis te bezoeken.Je kiest uit twee opties: 3,5 uur, of 5 uur. Bij allebei vaar je naar de Zeegrotten, Agios Georgios, Akamas Schiereiland en Lara Bay. En als je voor de 5 uur durende tour kiest, bekijk je ook de Adonis baden.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Troödosgebergte 4x4 Tour
Activiteiten

Troödosgebergte 4x4 Tour

De landschappen van het Troödosgebergte, met uitgestrekte weiden, boomgaarden en dichte bossen vol met vogelsoorten, zijn voortdurend in beweging. En de beste manier om ze te verkennen is met 4x4. Op deze dagtocht zie je Omodos, de Rots van Afrodite en nog veel meer.De dag start meteen goed met een korte stop bij de Grote Rots. Dan trekt je diep het Troödoswoud in om de Tzelefos brug op de foto te zetten. Hier maak je, als je wil, een optionele wandeling door het bos. Bij een traditionele 'kafenion' proef je de authentieke Cypriotische koffie. Om dan langs een 20 meter hoge waterval te suizen voor een paar Instagramwaardige kiekjes. En net als je trek hebt gekregen, wordt de lunch geserveerd in een nabijgelegen taverne.Daarna rij je verder naar Omodos, in het hart van de wijnstreek van Limassol. Je strijkt neer in een café of bezoekt het 17de-eeuwse Klooster van het Heilige Kruis. Je sluit de dag af met een bezoek aan Petra tou Romiou, beter bekend als de Rots van Afrodite, waar je het water inplonst of luiert op het uitgestrekte zand.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en 

Wandeltocht Kaledonische Watervallen
Activiteiten

Wandeltocht Kaledonische Watervallen

Wie even wil ontsnappen aan de hitte, komt met ons mee naar het koele Troodos gebergte vlak bij Paphos. Deze tour start met een verkoelende stop bij de Kolossi plantage. Hier maken ze hun eigen limonade en die laten ze je trots proeven. In het mooie Platres. start het wandelpad, dat je drie kilometer lang langs de kabbelende Kryos Potamos en door het bos voert. En bij de Kaledonische watervallen kom je weer op adem in de schaduw bij het water. Daarna gaan we nog heel even door naar het beroemde Psilo Dendro restaurant met zijn eigen forellenkwekerij. Voordat je terugrijdt naar Paphos, dool je nog wat rond in Platres.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Akamas schiereiland halve dag 4x4 zomertour
Activiteiten

Akamas schiereiland halve dag 4x4 zomertour

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Wat te doen in Paphos

Ga op ontdekking in Paphos en je zult de mythen en legenden van het oude Griekenland en Rome vinden. De moderne kant van deze stad heeft de schatten uit het verleden omzeild, die zorgvuldig zijn bewaard in een aan zee grenzend hoekje. Moderne actie vind je aan de Kato Paphos boulevard, omzoomd met bars en winkels, en op het schiereiland Akamas, een speeltuin voor diegenen die off-road willen gaan. De Blue Lagoon, de dierentuin van Paphos en het Kykkos klooster zijn ook uitstekende bestemmingen voor een dagtrip.

Top 6 dingen om te doen in Paphos

1. Bewonder de mozaïek meesterwerken

Het Archeologisch Park van Paphos is de thuisbasis van een collectie betoverende mozaïeken. Je vindt ze in het Huis van Dionysus, het Huis van Theseus en het Huis van Aion. Om een goed beeld te krijgen van de geschiedenis achter deze zorgvuldig opgegraven en gerestaureerde schatten, is een rondleiding met een gids een echte aanrader. Het Romeinse theater van het park en de aangrenzende vuurtoren zijn ook een bezoekje waard. En het onlangs gerestaureerde kruisvaarderskasteel is bij uitstek geschikt voor Instagrammers.

2. Bezoek de graftombes van de koningen

De zeven koningsgraven zijn een andere bezienswaardigheid uit de oudheid. Deze graftombes uit de Romeinse tijd liggen slechts twee kilometer ten noorden van het Archeologisch Park van Paphos en onderscheiden zich door hun omvang en pracht. Hun gelijkenissen met de graven in het oude Egypte wijzen op de handels- en culturele banden tussen de twee beschavingen; ze zijn zeker een bezoek waard.

3. Ga naar het Akamas schiereiland

Als je meer van actie dan van cultuursnuiven houdt, dan is het Akamas schiereiland jouw plek. Het heeft zijn eigen klassieke legendes, zoals de baden van Aphrodite, maar de echte attractie is het ruige landschap. Een 4x4 quad- of buggy-safari zal je adrenaline de hoogte in jagen. Boek een georganiseerde tour en tour door het wilde terrein van het schiereiland terwijl je bezienswaardigheden zoals de kapel van Agios Georgios en het schildpaddenreservaat in Lara Bay bezichtigt.

4. Maak een boottocht naar de Blue Lagoon

De ster van de noordkust, de Blue Lagoon, is het best te bereiken met een boottocht vanuit de haven van Latchi. Het spreekt voor zich dat de glinsterende lagune het hoogtepunt is, maar het uitzicht vanaf het dek op de kustlijn, met onder andere de mythische baden van Aphrodite, is de reis alleen al meer dan waard. Veel excursies combineren een Blue Lagoon boottocht met andere activiteiten.

5. Bezichtig het Kykkos klooster

Dit klooster is misschien een eindje rijden vanaf de kust, maar als dagtrip is het een van de beste excursies in Paphos. Het Grieks-orthodoxe heilige, koninklijke en stavropegische klooster van Kykkos, om het zijn volledige naam te geven, is beroemd om zijn religieuze iconen, maar de reis ernaartoe is een belevenis op zich. Je zult ontdekken waarom, wanneer je door het met pijnbomen begroeide Troodosgebergte klimt en onderweg rustieke stenen dorpjes passeert.

6. Bezoek de dierentuin van Paphos

De dierentuin van Paphos, altijd populair bij gezinnen, is een beetje een onverwachte vondst in deze hoek van Cyprus. Hier leven meer dan 1200 dieren, waaronder giraffen, tijgers, reptielen en zelfs pinguïns. Bereid je dus voor op erg enthousiaste kinderen!