Winkelwagen
44 Ervaringen
Sorteren op:
Nat Geo Day Tour: De fascinerende wereld van bijen
Excursies & Dagtrips

Nat Geo Day Tour: De fascinerende wereld van bijen

Tijdens deze National Geographic Day Tour duik je in de fascinerende wereld van bijen. Je krijgt waardevolle inzichten over deze insecten en hun vitale rol op onze planeet, waarbij de noodzaak om ze te beschermen en de afname van hun populatie te stoppen wordt benadrukt. Eerst neem je een kijkje in het Bijenmuseum op Rhodos. Hier kom je alles te weten over dit opmerkelijke insect van een bijenteeltspecialist. Je krijgt inzicht in het gedrag, de manier van communiceren en de belangrijke rol die het diertje speelt in ons ecosysteem. En je woont een privé simulatie honing winnen onder begeleiding van een ervaren imker bij. Vervolgens zijn je smaakpapillen aan de beurt met een proeverij van regionale specialiteiten op basis van verschillende soorten honing. Ook zie je welke technieken er achter de traditionele 'melekouni' - een zachte honingreep met sesamzaadjes - schuilgaan. Als je de theorie onder de knie hebt, mag je deze typische lekkernij van Rhodos zelf bereiden tijdens een interactieve workshop. Dan is het tijd voor dé highlight van deze tour: een bezoek aan een bijenstal, waar je je in een imkerpak hijst en een bijenboer ontmoet. Hier zie je het leven van een bijenkorf van dichtbij. Je bewondert het teamwork van de bijen en ontdekt hoe een bijenkorf georganiseerd is. En je ziet de honingbijen in hun habitat. Op deze fascinerende tocht krijg je een diepgaande waardering voor de cruciale rol van bijen in onze biosfeer. Je nieuw verworven kennis levert je blijvende herinneringen op.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Nat Geo Day Tour: Middeleeuws Rhodos, een fotografie tour
Excursies & Dagtrips

Nat Geo Day Tour: Middeleeuws Rhodos, een fotografie tour

Dankzij het erfgoed van wereldformaat dat is nagelaten door de middeleeuwse Hospitaalridders is Rhodos een van de meest gefotografeerde steden in Griekenland. De Orde van Sint-Jan van Jeruzalem bezette Rhodos van 1309 tot 1523 en veranderde de stad in een vesting. Hun vestingwerken staan centraal in deze masterclass fotografie. Hoe vertel je het verhaal van Rhodos aan de hand van foto's? Je bezoek begint met een theoriesessie waarin je door National Geographic getrainde fotografiegids tips geeft over compositie, belichting en storytelling door middel van fotografie. Om je fototour nog spannender te maken, organiseert je begeleider een wedstrijd voor de beste foto van de dag. Met die extra motivatie op zak loop je rond het fort en onder de enorme poort door. Je zet de middeleeuwse elementen op de foto. En als je de historische ommuurde stad Rhodos binnenstapt - die sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat – stuit je op nog meer fotogenieke locaties, zoals de Ridderstraat en de Klokkentoren. Je gids geeft je technisch advies, laat je de beste hoeken zien en wijst de perfecte plekken aan voor foto's met een wow-factor. Na afloop van de fototour relax je onder het genot van een drankje en bespreek je je foto's. Je gids evalueert het werk van je groep. En in de context van de waarden van National Geographic kiest hij of zij welk plaatje als beste foto van de dag uit de bus komt.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Dagtocht Symi met Panormitis Klooster
Excursies & Dagtrips

Dagtocht Symi met Panormitis Klooster

Elk van de Dodekanesos eilanden heeft zijn eigen charme. En Symi staat boordevol cultuur. Je snuift de relaxte charme op en bezoekt highlights zoals het Panormitisklooster en een sponsmakerij. Fotini, een van onze lokale gidsen, zegt: 'Symi is een van de kleinste en meest pittoreske Griekse eilanden. De aanblik van de kleurrijke huizen zodra je de haven binnenkomt, maakt altijd weer indruk.'Eerst dobber je over de Egeïsche Zee naar Symi. De eerste stop is in het zuidwesten van het eiland, bij het uitgestrekte Panormitisklooster in Venetiaanse stijl. Het is beroemd om zijn Byzantijnse fresco's en icoon van Sint Michael, maar vooral om zijn ligging direct aan het water in een afgelegen en beschutte baai. Je hebt ook tijd om de site op je gemak te verkennen.Vervolgens vaar je naar Symi-stad. De aankomst in de haven is een lust voor het oog - de pastelkleurige huizen lijken trapsgewijs vanaf de omliggende heuvels te vallen. Je maakt een rondleiding door de stad. En tijdens het bezoek aan de sponsproducent kom je alles te weten over het erfgoed van het sponsduiken op het eiland en het belang ervan voor het ecosysteem rond het Symi. Met je bezoek steun je ook deze traditionele industrie, die van vitaal belang is voor de lokale gemeenschap. Je krijgt ook een klein geschenkje mee naar huis. Het is Fotini's favoriete onderdeel van de tocht. Ze zegt: 'De oude traditie van het sponsduiken heeft de geschiedenis en de gebruiken van de Dodekanesos sterk beïnvloed.'

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en, fr, nl, pl 

West-Rhodos Dorpen en Vlindervallei Tour
Excursies & Dagtrips

West-Rhodos Dorpen en Vlindervallei Tour

West-Rhodos kent een unieke ruige schoonheid. Dit deel van het eiland is bezaaid met slaperige dorpen, met dennenbomen begroeide bergen en eeuwenoude ruïnes. Met deze trip kom je langs de top-highlights van het eiland. Zo bezoek je de oude stad Kamiros en de bergdorpen Embona en Siana. En je stopt bij de Vlindervallei, waar honderden Callimorpha vlinders leven. Nicholas, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "In Kamiros vang je een glimp op van het dagelijks leven van de oude bewoners. Ook zie je hoe ingenieus de mensen waren die het bouwden. Het watervoorzieningssysteem, met zijn complexe netwerk van cisternen en aquaducten, is goed bewaard gebleven en heel interessant.”Eerst stop je bij de Vlindervallei - een natuurpark waar honderden van deze vriendelijke, fladderende insecten leven. Je wandelt over de houten looppaden die genoeg schaduw bieden. En bij de natuurlijke zwembaden kom je tot rust door het kalme druppelende water. Je vindt er een overvloed aan kleurrijke insecten. Met een beetje geluk zie je ze van heel dichtbij en komen ze op je zitten. Behalve de vlinders vind je in het park een grote verscheidenheid aan andere flora en fauna, waaronder veel wilde bloemen en vogels.Daarna ga je terug in de tijd als je het oude Kamiros bezoekt. Je loopt over de goed bewaarde straten en ziet de overblijfselen van de agora en de Akropolis. Het geeft je een goede indruk hoe de bewoners in de vijfde eeuw voor Christus hun dagelijks leven leidden. Je krijgt bij binnenkomst een app die laat zien hoe de stad er in 3D zou hebben uitgezien. Vervolgens heb je vrije tijd om te lunchen in Embona - het hoogst gelegen dorp op Rhodos - en je bezoekt het bergdorp Siana.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, nl 

Lindos Akropolis en Rhodos Oude Stad Highlights Tour
Excursies & Dagtrips

Lindos Akropolis en Rhodos Oude Stad Highlights Tour

Weinig eilanden in Griekenland kunnen tippen aan het erfgoed van Rhodos. En deze rijkdom vormt het middelpunt van deze tour. Ontdek het allemaal met een deskundige lokale gids. Dimitris, een van onze gidsen, zegt: "Lindos werd in de 10e eeuw voor Christus gebouwd door de Doriërs. Het is de derde meest bezochte plaats in heel Griekenland, wat laat zien hoe belangrijk het is." Ook wandel je door de oude stad van Rhodos en bekijk je het Grootmeesterspaleis. Met een headset heb je direct verbinding met de gids.Dimitris is van mening dat Rhodos gezegend is met een van de mooiste landschappen van Griekenland. Hij zegt: "Lindos ligt aan een fantastisch zandstrand, omgeven door heuvels die het dorp verbergen en de plaats beschermen tegen de aanvallen van de piraten. Bovenop de kleine vierkante huizen staat de oude Akropolis en de Tempel van Athena." Tijdens een koffiestop in een typisch familiecafé vergaap je je hieraan. Klim naar de top van de Akropolis terwijl de gids de mythen en legenden van de oudheid tot leven brengt en je je ogen uitkijkt op de Agios Pavlos Baai beneden je.Als afsluiter van de dag gaan we naar de oude stad Rhodos - UNESCO-werelderfgoed - voor een rondleiding. Omdat een groot deel van de excursie te voet is, wordt de CO2-voetafdruk van de activiteit beperkt. Dwaal door de kronkelende, geplaveide straatjes met historische huizen en boetiekjes, en loop door de Ridderstraat. De hoofdattractie is het Grootmeesterspaleis - een enorm fort uit de 13de eeuw, oorspronkelijk gebouwd door de Ridders van de Johannieterorde.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en, fr 

Wandeltocht in Historisch Lindos met Lokale Gids
Excursies & Dagtrips

Wandeltocht in Historisch Lindos met Lokale Gids

Ooit was Lindos een belangrijke en welvarende stad. Nu zie je er het oude Griekenland in optima forma. Verken dit historische dorp aan zee met een optionele, interactieve rondleiding over de Akropolis. Dan komen de schatten tot leven met een tablet voor elke reservering. 'Ik ben bijzonder gepassioneerd over het gidsen in Lindos, een van de oudste Akropolis'en. Ik vind het heerlijk om door het doolhof van witgekalkte steegjes te slenteren, vooral om bij het Kapiteinshuis te stoppen en de prachtige mozaïekvloer met kiezelstenen te zien,' zegt Fotini, een van onze gidsen.Als je Lindos nadert, is er geen twijfel mogelijk over het fort van de Akropolis, dat 120 meter boven de zee uittorent. Het bekroont een landtong waarvan de hellingen bedekt zijn met bomen en de witgekalkte huizen van het dorp. Je zet de audio-hoofdtelefoon op en laat je door de lokale expert door smalle, geplaveide straatjes leiden. Onderweg kom je piepkleine kapelletjes en glimmende orthodoxe kerken tegenkomt. Het interieur van de kerk van de Heilige Maagd is rijkelijk versierd met fresco's en iconen. Onderweg kom je even bij van al dat moois met een verfrissend drankje in het hart van het dorp bij een zaak die door een familie wordt gerund. Rhodos en Lindos waren door de eeuwen heen zo belangrijk dat de ridders van Sint Jan er in de 13de eeuw de middeleeuwse muren optrokken om de citadel te beschermen. Als je wilt, stap je de archeologische site in, daar betaal je dan een kleine vergoeding voor. Als je dat doet, maak dan goed gebruik van de tablet. Zo zie je goed hoe de Akropolis er ooit uitzag.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en, nl 

Chalki Boottocht en Bezoek aan de Vlindervallei
Excursies & Dagtrips

Chalki Boottocht en Bezoek aan de Vlindervallei

Het draait allemaal om variatie in natuurschoon op deze trip. Je trekt het bekende natuurreservaat van de Vlindervallei in voordat je het ongerepte en slaperige eiland Chalki bezoekt.'s Ochtends rij je het vruchtbare binnenland van Rhodos in naar het ecologische toevluchtsoord dat de Vlindervallei is. In dit bekende natuurreservaat loop je onder bomen door, langs watervallen en poelen vol met leven. Vanaf half juni tot half september leven hier honderdduizenden Callimorpha vlinders die aangetrokken worden door het hars van de styrax bomen. Een spectaculair gezicht.Daarna rij je terug naar de kust om aan boord te gaan van de boot naar Chalki. Dit slaperige eiland heeft mooie huisjes rond de haven waar kleine vissersboten dobberen. Slenter rond op dit idyllische eiland en voel hoe het is op een echt traditioneel Grieks eiland te leven. Je hebt ook nog tijd voor een verfrissende duik in het heldere water van Chalki.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Rhodos Eten & Drinken Tocht met een Lokale Gids
Excursies & Dagtrips

Rhodos Eten & Drinken Tocht met een Lokale Gids

Op deze ontdekkingsdag verken je de rustieke dorpen van het binnenland van Rhodos en proef je favoriete streekgerechten. Mooie orthodoxe kerken, een olijfpers, een wijnmakerij in Embona en een typische lokale lunch staan op het menu tijdens deze adults-only tour. Fotini, een van onze lokale gidsen, zegt: 'Ik ben geboren en getogen op Rhodos, dus ik ben blij om de verborgen juweeltjes van het eiland te laten zien, zijn authentieke en traditionele identiteit, en de gebruiken die we vandaag de dag nog steeds in ere houden.Je begint in Asklipio, een charmant heuveldorp van witgekalkte huizen gebouwd rond een oud kasteel en een 11de-eeuwse stenen kerk. Je hebt de toegang tot de kerk erbij en zo help je het onderhoud ervan te ondersteunen. De volgende stop is Siana, waar je een beeld krijgt van het leven in de ruige heuvels ver van de kust van Rhodos. Nadat je in een nabijgelegen pers wat plaatselijk geperste olijfolie hebt geproefd, is het tijd voor een wijnproeverij in Embona.In Apollona schuif je aan voor lunch, gemaakt van lokale producten in een taverna die door een familie wordt gerund en waar geen plastic wordt gebruikt. Zelfs het water dat geserveerd wordt, komt uit een plaatselijke bron. Daarna wandel je door het dorp. In de namiddag stop je voor koffie in Profitis Ilias op weg naar de Byzantijnse kapel Agios Nikolaos in Fountoukli, die met fresco's is versierd. Een dag die zowel je culturele honger als je smaakpapillen kietelt.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en 

Rhodos-Stad Avondtour met Diner en Boottocht
Excursies & Dagtrips

Rhodos-Stad Avondtour met Diner en Boottocht

Overdag is Rhodos al indrukwekkend, maar 's avonds is het ronduit schitterend. Op deze exclusieve avondexcursie krijg je een uitgebreide rondleiding door de beste stukken om de geplaveide straten van de ommuurde stad te verkennen. Ook proef je de traditionele mezes in een door een familie gerunde taverna. Dimitris, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: "Je verkent de middeleeuwse oude binnenstad van Rhodos, wandelt door Collachio, en het labyrint van Burgo, waar de Grieken woonden.” En dankzij headsets sta je in direct contact met de gids.Dit UNESCO-werelderfgoed werd in de 14e eeuw door de Ridders van Sint Jan gesticht als verdedigingswerk. Maar nu slenter je rond in de kronkelende straten van het oude centrum, terwijl de lichtjes van de winkels en de bars aan gaan. Je komt meer te weten over de geschiedenis van Collachio, het gebied rond het indrukwekkende paleis van de grootmeester. En wanneer je naar het zuiden wandelt, maken de nette straten plaats voor de chaotische smalle stegen van Burgo. Je komt ogen en oren tekort in deze fascinerende wijk die is bezaaid met oude moskeeën en historische orthodoxe kerken.Nadat je 90 minuten lang samen met een gids dit fascinerende stukje middeleeuwen hebt verkend en er alles over te weten bent gekomen, schuif je aan voor een relaxed diner met mezes van lokaal geproduceerde ingrediënten in een traditionele taverna. En je eindigt de avond met wat vrije tijd en een wandeling naar de haven van Mandraki, waar je een heerlijke boottocht in de baai maakt. Bovendien steun je met deze tour lokale bedrijven en de wandel-en bootonderdelen laten geen ecologische voetafdruk achter.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en 

Piraten van Rhodos Familievriendelijke Themaboottocht
Excursies & Dagtrips

Piraten van Rhodos Familievriendelijke Themaboottocht

Piraat Tim en Calypso de papegaai hebben jouw hulp nodig om hun verloren schat te vinden. Maar eerst word je opgeleid tot een echt goede piraat. Eleni, een van onze lokale bemanningsleden, zegt: "Rhodos was ooit een enorm belangrijke handelspost in het Middellandse Zeegebied, maar piraten vormden een reële bedreiging voor dit succes. De gouverneurs van het eiland gaven de marine van Rhodos de opdracht om al hun tijd te besteden aan het controleren van de wateren in de buurt om de schepen met waardevolle goederen zoals zout en olijfolie te beschermen”. Je gaat met onze dappere bemanning mee aan boord van het schip, op zoek naar de buit. En onderweg maakt het piratenteam een echte piraat van je. Er zijn allemaal leuke activiteiten aan boord, geschikt voor iedereen. Eerst word je geschminkt, zodat je je op en top piraat gaat voelen. En dan doe je allerlei piratenspelletjes. Voor de grote piraten hebben we een paar grote piraten uitdagingen. En natuurlijk mogen op je piratenavontuur een schatkaart en een paar aanknopingspunten niet ontbreken. Plezier dus voor de hele piratenfamilie!Eleni zegt: "Op deze piratenboottocht zullen de kids zich niet vervelen. Ondertussen kunnen de volwassenen heerlijk relaxen op het dek en van het landschap genieten. We stoppen op een aantal mooie plekken zodat alle piraten kunnen afkoelen met een duik in de zee”. Je krijgt onderweg wat fruit, en er is een bar aan boord waar je drankjes en snacks kunt kopen, voor het geval je trek krijgt van alle opwinding. Deze piratenboottocht staat namelijk helemaal in het teken van avontuur voor het hele gezin.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Lindos - Transfer Ticket
Excursies & Dagtrips

Lindos - Transfer Ticket

Siga-siga: het tempo ligt laag in Lindos, dus waarom zou je je haasten? Ontdek op je gemak het charmantste dorp van Rhodos, zonder je zorgen te hoeven maken over hoe je er komt. Bezoek de oude Akropolis bovenop de heuvel. Of neem de tijd om door de geplaveide straten en witgekalkte huizen te dwalen. De keuze is aan jou. Of je gaat relaxen op het strand of lunchen bij een lokale taverna. Op deze dag bepaal je zelf wat je doet.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Rhodos-stad - alleen Transfer
Activiteiten

Rhodos-stad - alleen Transfer

Rhodos-stad is een perfecte hoofdstad om te voet te verkennen. En je hoeft je ook geen zorgen te maken over hoe je er komt, dus heb je alle tijd om de mooiste plekjes van de stad te verkennen. Wandel door de middeleeuwse Ridderstraat en stel je voor hoe het vroeger was tussen de oude stadswallen. Of leef je uit in de boetieks. Misschien heb je zin in een kopje koffie in de haven. Of in een wandeling langs de kust. Doe alles op je gemak op deze relaxte dag.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Wat te doen in Rhodos

Rhodos staat bekend om zijn prachtige stranden, zonneschijn en nachtleven, maar het staat ook vol met historische forten en archeologische vindplaatsen. Het is het grootste eiland van de Dodekanesos, en met een overvloed aan dingen om te zien en te doen, is het een populaire bestemming. De oude stad, die op de UNESCO-lijst staat, is een doolhof van geplaveide straatjes en is op zichzelf al een bezoek waard. Verder naar het zuiden ligt de kustplaats Lindos, genesteld onder een op een heuvel gelegen Akropolis. Avonturiers kunnen in de heuvels gaan wandelen en mountainbiken, en in het zuiden naar Prasonisi gaan om te kiten en windsurfen. En als je op zoek bent naar een culturele ervaring, volg dan een culinaire tour of spring op een boot naar een naburig eiland zoals Symi of Chalki.

Top 6 dingen om te doen op Rhodos

1. Verken de oude stad

De hoofdstad van het eiland is een prachtig contrast tussen oud en modern. Het is verdeeld in twee delen, de oude stad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en de nieuwe stad. De oude stad is een van de best bewaarde middeleeuwse nederzettingen in Europa en veel van de belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich binnen muren die dateren uit de middeleeuwen. Het Paleis van de Grootmeester is een van de must-sees van de stad. Het werd gebouwd als een Byzantijnse citadel en werd later bezet door de Hospitaalridders. Andere hoogtepunten van de oude stad zijn de Ridderstraat, het archeologisch museum van Rhodos, de middeleeuwse klokkentoren en de moskee van Suleymaniye.

2. Volg een rondleiding door Lindos

Lindos is een charmant vissersdorpje, gelegen op 50 minuten rijden van Rhodos-stad. Naast de pittoreske huizen en mooie stranden is de grootste trekpleister de archeologische site van de Akropolis van Lindos. Dit fort, gelegen op een 116 meter hoge rots, was een bastion in de middeleeuwen. De enige manier om de top te bereiken is te voet of per ezel, maar het panoramische uitzicht over het dorp en de kustlijn is de klim meer dan waard.

3. Breng de dag door aan het strand

Rhodos heeft een hele catalogus van stranden - zand, kiezel, afgelegen, groot en klein. Het strand dat naar de acteur Anthony Quinn is vernoemd, baadt in smaragdgroen water en wordt omzoomd door inheemse pijnbomen en is waarschijnlijk het beroemdste van het eiland. Het strand van Agios Pavlos, bij Lindos, staat bekend om zijn gouden, ingesloten baai. Terwijl het kalme en ondiepe water van het Tsambika strand ideaal is voor gezinnen om te pootjebaden, te zwemmen en plezier te maken. Veel excursies naar Tsambika omvatten ook een bezoek aan de nabijgelegen Seven Springs waterval.

4. Doe aan wateractiviteiten

De beste dingen om te doen in Rhodos zijn niet allemaal op het vasteland, dus ga het water op en ervaar Rhodos vanuit een ander perspectief. Boek een excursie met zeekajak of paddleboard en geniet van de kustlijn vol inhammen en grotten. De heldere zee rond Rhodos is ideaal om te snorkelen en te duiken. Je kunt kitesurfen op het strand van Prasonisi, in het uiterste zuiden van het eiland. En voor ontspanning boek je een boottocht met zwemstops en lunch aan boord waar het hele gezin van kan genieten.

5. Proef de lokale gastronomie

Op Rhodos vind je alle typische Griekse gerechten. Dus waarom zou je je niet verdiepen in de culinaire geneugten van het eiland met een lokale gastronomische tour? Veel van deze tours omvatten bezoeken aan olijfoliemolens, traditionele taverna's en wijngaarden. Leer meer over de honingproductie op het eiland, maak een wandeling door de wijngaarden of volg zelfs een traditionele kookles. Zorg ervoor dat je pitaroudia proeft; een lokale delicatesse gemaakt van gemalen kikkererwten, uien, tomaten, munt en komijn.

6. Bezoek het eiland Symi

Een excursie naar het rustige eiland Symi, op slechts 90 minuten varen met de veerboot, is een van de beste activiteiten op Rhodos. Ontdek de charme, tradities en bezienswaardigheden, weg van de drukte. De neoklassieke architectuur en de trapsgewijze, pastelkleurige huizen zullen je begroeten wanneer Symi-stad nadert. Hier kun je rustig wandelen, lunchen in een taverna aan het water of de beroemde sponzen van Symi kopen. Veel georganiseerde tochten bevatten ook een stop bij het Panormitis klooster, dat beroemd is om zijn Byzantijnse fresco's en museum.