Winkelwagen
51 Ervaringen
Sorteren op:
Santorini Dorpentocht met Pharos Vuurtoren
Excursies & Dagtrips

Santorini Dorpentocht met Pharos Vuurtoren

Nergens glinsteren de witte huizen zo onder de zon als op Santorini. En tijdens onze tour zie je het hele eiland in een halve dag. Dorpen, groot en klein, prachtige vergezichten, een stukje historie bij de Akrotiri opgravingen en streekgerechten bij die taverne op de kliffen.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Simpelweg Santorini
Excursies & Dagtrips

Simpelweg Santorini

Op je programma van deze middag staan de beste bezienswaardigheden van Santorini. Zo bezoek je het oude dorp Mesa Gonia, Pygros op het hoogste punt van het eiland en het mooie Oia, één van de meest gefotografeerde plaatsen in Griekenland. En de beste plaats voor een geweldige zonsondergang.Het kleine Mesa Gonia is het oudste dorp van het eiland en omgeven door wijngaarden. Van daar rij je naar Pyrgos, de voormalige hoofdstad van Santorini. Deze mooie plaats bestaat uit kubushuizen, neoklassieke herenhuizen en nauwe straatjes die omhoog kronkelen naar een Venetiaans kasteel. Daar heb je schitterende uitzichten op het eiland. Je proeft de lokale wijnen in een wijnhuis, om dan naar de ster van Santorini te gaan, Oia. Dit hippe, witgekalkte dorp leunt over een klif en is beroemd om haar uitzichten op de krater, en de beste plek om een adembenemende Griekse zonsondergang te zien. Echt spectaculair.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Santorini Vulkanische Eilanden Boottocht
Excursies & Dagtrips

Santorini Vulkanische Eilanden Boottocht

De vulkaaneilanden van de caldera zijn een must-see als je op Santorini bent. Op deze dag stap je aan boord van een houten zeilboot en vaar je naar Nea Kameni, Palea Kameni en Thirassia - de drie vulkaaneilanden die uit het water steken. En je volgt de rand van de caldera. Eerst zet je voet aan wal op Nea Kameni. Je wandelt naar de krater, over gestolde lavavelden en ziet de dampen om je heen opstijgen. Ook kijk je je ogen uit op de woeste, maanachtige landschappen en Santorini in de verte. Dan zijn de thermale bronnen van Palea Kameni aan de beurt. Hier dobber je rond in het mineraalrijke water, dat temperaturen van 35 graden Celsius kan bereiken.Op Thirassia te verkennen loop je rond de actieve krater, of brengt wat tijd door in Manolas - je staat versteld van het uitzicht. Om dan met de boot verder langs de kust naar de haven van Athinios te varen.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, fr 

Santorini Dagtocht met Zonsondergang in Oia
Attracties en rondleidingen

Santorini Dagtocht met Zonsondergang in Oia

Alle topattracties van Santorini passeren de revue op deze epische tour. Zo bekijk je het oude Akrotiri en het vulkanische Rode Strand en het zwarte zandstrand Perissa. En je kuiert door de doolhof van steegjes in Emporio. Daarna bezoek je de top van de berg Profitis Ilias voor een wijnproeverij in het Koutsoyannopoulos Wijnmuseum. Je sluit de dag af met open mond, als je naar de zonsondergang in Oia kijkt.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

de, en, fr 

Boottocht bij Zonsondergang
Excursies & Dagtrips

Boottocht bij Zonsondergang

Zonsondergang en Santorini horen bij elkaar als de Eiffeltoren en Parijs. Als de schemering valt, kleurt de lucht boven het eiland met vlagen rood, goud en lila, en verlichten de krater zoals je nog nooit hebt gezien. En op deze trip zit je vooraan voor Moeder Natuur's show.Stap aan boord van een houten zeilboot en laat de oude haven van Thira achter je, met de vulkaan voor je als je het anker laat zakken bij het eiland Thirassia. Dan is tijd om te genieten van een diner met wijn, frisdrank en water in Captain John's taverna op de pier.Terug aan boord zie je zon in de zee zakken en daarmee Santorini in een regenboog van kleuren hullen. Het is fantastisch om zo de zonsondergang mee te maken, die ongetwijfeld één van de mooiste van de wereld is. En je kunt ook nog eens rondspetteren in de warmwaterbronnen van Santorini.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Catamaran Boottocht
Excursies & Dagtrips

Catamaran Boottocht

Santorini is gezegend met prachtige landschappen. En de beste manier om die te zien is vanaf een catamaran waar je onbeperkt zicht hebt. Je zeilt langs de zuidkust met steeds het uitzicht op het vulkanische Nea Kameni. En onderweg duik je geregeld het water in, werk je aan je kleurtje en schuif je aan voor de lunch. Je weg terug wordt gekleurd door de zonsondergang.Hijs de zeilen! Je verlaat de haven van Vlychada op de catamaran langs de zuidkust van Santorini. Aan de ene kant zie je de rode en witte stranden, de grillige kustlijn en vulkanische landschappen. En aan de andere kant de oneindige zee. Je hebt alle ruimte aan boord om je helemaal uit te strekken voor elke zonnestraal. De kapitein gooit het anker uit als je Nea Kameni hebt bereikt om lekker af te koelen.Je krijgt een lunch aan boord geserveerd. Dus je hoeft echt niets te doen dan overal goed van te genieten. Er is genoeg te zien en de weg terug belooft helemaal bijzonder te worden. Niet voor niets is de zonsondergang van Santorini beroemd, dat merk je wel. Als je tenminste voor deze optie hebt gekozen.

Gratis annuleren
Met Maaltijd
Santorini Ochtendboottocht in de Krater
Excursies & Dagtrips

Santorini Ochtendboottocht in de Krater

De krater van Santorini is gevormd door een massale uitbarsting 3.500 jaar geleden. En daarmee is het een van de grootste natuurlijke spektakels van de Middellandse Zee. Je zou dus gek zijn om niet rond te varen in de wateren en rond vulkanische eilandjes. Tijdens deze ochtendboottocht stap je aan boord van een houten zeilboot om naar Nea Kameni en Palea Kameni te varen, de twee onbewoonde lava eilanden die uit de krater oprijzen. En je gaat verder langs de rand van de krater.Eerst bezoek je Nea Kameni, het grootste van de twee eilanden. Je wandelt naar de krater en loopt over de warme lava om de stomende dampen te zien en het uitzicht over Santorini in je op te nemen. Vervolgens vaar je naar de thermale bronnen van Palea Kameni. Daar duik je in het mineraalrijke water, dat temperaturen van 35°C kan bereiken. En aan de rand van het water staat een Instagramwaardige orthodoxe kapel.Dan stap je weer op de boot voor een tocht langs de kust, waar witgekalkte huizen hoog boven de noordelijke randen van de krater uitsteken. Om dan terug te keren naar de haven van Athinios.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Santorini Foto Kleine Groepstocht
Excursies & Dagtrips

Santorini Foto Kleine Groepstocht

Zeggen dat Santorini een lust voor het oog is, is een understatement - het is prachtig. Pak je camera en vul je social media feed met een tour langs de mooiste plekken van het eiland. En omdat je met een kleine groep gaat, hoef je ook niet te dringen om de mooiste foto's te maken. Als je een ansichtkaart van Griekenland ziet, is de kans groot dat Santorini je aanstaart. En dat is niet voor niets, want de skyline van witgekalkte huizen en kerken met blauwe koepels smeekt om een Instagrampost. Eerst ga je naar Pyrgos, de voormalige hoofdstad. Je maakt selfies met suikerklontjeshuizen, neoklassieke herenhuizen en smalle steegjes die zich naar een Venetiaans kasteel slingeren waar je een adembenemend uitzicht hebt. Je tuurt door het natuurlijke rotsvenster dat bekend staat als het Hart van Santorini en maakt de ene na de andere foto van de piepkleine kapel aan de Egeïsche Zee. Tot slot rij je naar Oia - de plek die op alle ansichtkaarten staat. Het dorp ligt op een klif en je kijkt er fantastisch uit over de vulkanische caldera.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Santorini Tour voor Wijnliefhebbers met Zonsondergang
Excursies & Dagtrips

Santorini Tour voor Wijnliefhebbers met Zonsondergang

Een zonsondergang op Santorini met een verschil, deze tour begin je met een proeverij in een familie gerunde wijnmakerij. En wordt beter en beter als de middag overgaat in de avond. Je probeert nog meer wijnen in het Koutsoyannopoulos Wijnmuseum voordat je neerstrijkt in de Sun Spirit Cocktail Bar in Oia voor het beste uitzicht op de zon die in de zee zakt.Je trapt af bij de eeuwenoude, door een familie gerunde Gavalaswijnmakerij in Megalochori. Na een rondleiding door de wijngaarden krijg je van een deskundige sommelier een selectie van hun beste wijnen voorgezet. Je nipt en laat elke slok walsen in je mond in het zonovergoten landschap.In het Koutsoyannopoulos Wijnmuseum hoor je van een lokale gids alles over de geschiedenis en de tradities die bij het wijnbereidingsproces komen kijken. Dan is het tijd voor de ster van Santorini - Oia. Dit hippe, witgekalkte dorpje ligt op een klif en in de Sun Spirit Cocktail Bar zit je perfect om je aan een schitterende Griekse zonsondergang te vergapen.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Santorini Fototour
Excursies & Dagtrips

Santorini Fototour

Neem een willekeurige foto van Griekenland en de kans is groot dat je Santorini ziet. En niet voor niets - de skyline van witgekalkte huizen en kerken met blauwe koepels smeekt om een Instagrampost. Vul je social media-feed met een tour langs de mooiste plekjes van het eiland.Zeggen dat Santorini een lust voor het oog is, is een understatement - het is adembenemend mooi. Met de camera in de aanslag ga je eerst langs Pyrgos, de voormalige hoofdstad. Je maakt een paar selfies met de suikerklontjeshuizen, de neoklassieke herenhuizen en de smalle steegjes die naar een Venetiaans kasteel leiden waar je het adembenemende uitzicht ook op de foto zet. Je kijkt door het natuurlijke rotsvenster dat bekend staat als het Hart van Santorini en maakt de coolste foto's van de piepkleine kapel hier aan de Egeïsche Zee. Tot slot leef je je uit in Oia - de plaats die op alle ansichtkaarten staat. Het dorp ligt op een klif en je kijkt er fantastisch uit over de vulkanische caldera. Je maakt de ene na de andere foto, de perfecte plek dus om de dag af te sluiten.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Santorini Catamaran Boottocht met Kleine Groep
Excursies & Dagtrips

Santorini Catamaran Boottocht met Kleine Groep

Vaar langs de zuidkust van Santorini aan boord van deze exclusieve catamaran boottocht. En omdat je maar met een klein aantal andere gasten bent, heb je alle ruimte om je uit te strekken op het dek zodat je elke zonnestraal meepakt. Je vaart in de richting van de beroemde vulkaan Nea Kameni, met zwemstops en een smakelijke lunch onderweg.Santorini is gezegend met een prachtig landschap, en dat zie je het beste vanaf zee. Je vertrekt vanuit de haven van Vlychada en ziet aan de ene kant de rode en witte stranden van de zuidkust, de steile kustlijn en het vulkanische landschap. En aan de andere de glinsterende zee. Je hebt genoeg ruimte op het dek om de zon haar werk te laten doen. En als de kapitein Nea Kameni bereikt, gooit hij het anker uit voor een duik in het water waar je van opfrist.Je krijgt de lunch aan boord geserveerd, dus je hoeft alleen maar achterover te leunen en van elk moment te genieten. Het landschap is Instaperfect, dus je maakt de ene na de andere selfie. En op de weg terug ga je verder met het zalige nietsdoen.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en 

Boottocht bij zonsondergang bij Santorini
Activiteiten

Boottocht bij zonsondergang bij Santorini

Bekijk Santorini bij zonsondergang. Verken de zee, neem eet een verse maaltijd met lokale lekkernijen en zie de zonsondergang ter hoogte van Oia.

Gratis annuleren
Instant Confirmation

Wat te doen in Santorini

Witte huizen met blauwe daken, verbluffende zonsondergangen, een prachtige zee en overheerlijke gerechten: dat is Santorini. Het Griekse eiland is het grootste eiland van de gelijknamige eilandengroep en ligt in de Egeïsche Zee ten noorden van Kreta. Het is in de laatste jaren uitgegroeid tot een van de populairste plekken van Griekenland en dat is niet zonder reden. Van archeologische opgravingen tot bijzondere wijngaarden en van witte dorpen tot vulkanische eilanden; met zoveel bezienswaardigheden op en bij Santorini kan elk type reiziger zich hier prima vermaken.

Top 6 dingen om te doen op Santorini

1. Verken de witte dorpen Oia en Thira

Een dagtrip naar Thira, de hoofdstad van Santorini, is een must wanneer je op het eiland bent. De witte huizen met blauwe daken, de smalle straten, de kleine kerken en de haven onder aan de kliffen zullen je sprakeloos laten. Oia is net zo’n prachtig wit dorp dat vooral bekend is om de adembenemende zonsondergang die je vanuit zijn straten kunt aanschouwen. Als je graag actief bezig bent, volg dan de prachtige wandelroute tussen de twee plaatsen. De route is negen kilometer lang en de uitzichten zijn het meer dan waard.

2. Maak een boottocht om het eiland

Een vakantie op Santorini is niet compleet zonder een boottocht of catamarancruise rondom het eiland. Stap aan boord in een van de vele havens en bereid je voor op onvergetelijke uitzichten. De caldera, die gevormd is door meerdere vulkanische uitbarstingen, biedt een spectaculaire omgeving met kleurrijke rotspartijen, hoge kliffen en de witte dorpen. Tijdens een cruise geniet je niet alleen van het uitzicht, maar krijg je ook de kans om in het kristalheldere water te springen en even af te koelen. Om de roodkleurige zonsondergang te bewonderen waar Santorini zo bekend om is, boek je een cruise in de late namiddag.

3. Bewonder de Minoïsche opgravingen van Akrotiri

Als je van geschiedenis houdt, dan moet een excursie naar Akrotiri op de planning staan. De archeologische site van Akrotiri wordt vaak vergeleken met Pompeii in Italië. Het was een Minoïsche havenstad die verwoest werd door een vulkaanuitbarsting in de 16e eeuw voor Christus. In 1967 werden de overblijfselen van de stad voor het eerst ontdekt en sindsdien is het een van de belangrijkste sites van het land. Tijdens een bezoek aan de oude stad kun je via houten loopbruggen de overblijfselen bewonderen.

4. Ontdek de vulkanische Kameni-eilanden

De vulkaanuitbarstingen door de eeuwen heen hebben ervoor gezorgd dat een deel van het eiland onder zeeniveau is verdwenen en dat er een caldera met kleine eilanden is overgebleven. Een boottocht langs deze eilanden is een van de populairste excursies op Santorini. Op Nea Kameni kun je naar de krater van de vulkaan wandelen terwijl je de maanachtige landschappen en de uitzichten bewondert. Daarna vaar je door naar Palea Kameni waar je in de mineraalrijke wateren met een temperatuur van 35 °C kunt zwemmen.

5. Ontspan op de mooiste stranden van Santorini

Zonnebaden op het strand hoort natuurlijk ook bij een eilandvakantie. Hoewel Santorini niet de typische, witte stranden heeft, zijn er toch een aantal mooie plekken om te zonnebaden. Red Beach, zo genoemd wegens de rode rotspartij op de achtergrond, is een van de populairste stranden met grijs zand. Voor gezinnen met kinderen is Monolithos Beach ideaal. Het water loopt zeer geleidelijk af waardoor je heerlijk in het water kunt spelen. En als je wat actie wil, probeer dan een van de vele wateractiviteiten zoals jetskiën, duiken en stand up paddle.

6. Bezoek de wijngaarden

Door de bijzondere weersomstandigheden en de vulkanische bodem heeft Santorini enkele van de oudste wijnstokken in Europa. Sommige wijnstokken zijn maar liefst 150 jaar oud. Daarnaast hebben de stokken ook een bijzondere vorm. Om de druiventrossen tegen de harde wind en felle zon te beschermen, worden ze namelijk tot een soort mand geweven waardoor ze vlak bij de grond blijven. Deze wijngaarden behoren tot de populairste bezienswaardigheden op Santorini. Bezoek een van de wijngaarden zoals de Estate Argyros of de Boutari wijngaard om meer over de productie te leren en natuurlijk een heerlijke wijn te proeven.