Winkelwagen
Oud ontmoet modern wandeltocht door Zadaregagagaerga.jpgrsz_1dollarphotoclub_47468361.jpgzd.jpg
+ 1
Activiteiten

Oud ontmoet modern wandeltocht door Zadar

event.free.cancellation
Locatie: Zadar
Geldigheid: Flexibel
Taal: Engels, Italiaans, Frans, Spaans, Duits
Mobiele voucher is geaccepteerd

Doe dit omdat

  • Bezoek St. Donat, een meesterwerk van vroeg-romaanse architectuur
  • Bekijk 's werelds op twee na grootste verzameling waardevolle voorwerpen gevonden in een kerk
  • Hoor geluiden van het zeeorgel aangedreven door de golven
  • Zie overblijfselen en ruïnes uit de Romeinse tijd

Wat kun je verwachten

Zadar is een drieduizend jaar oude stad gesticht door een oude Liburnische stam, verstedelijkt door de Romeinen en ontwikkeld door Kroaten, Venetianen en Oostenrijkers. Zadar heeft vele oorlogen overleefd en heeft een zeer turbulente geschiedenis, een die tegelijkertijd gevuld is met glorie en vernietiging, allemaal duidelijk in een unieke mix van oude en moderne architectuur, kunst en levensstijl.

Je tour begint op het stadsplein van Zadar, een eeuwenoude ontmoetingsplaats voor de inwoners van Zadar, en gaat verder met een wandeling langs Kalelarga, de belangrijkste Romeinse decumanus die je naar de kathedraal van St. Anastasia brengt, een prachtig voorbeeld van Toscaanse Romaanse architectuur. Naast de kathedraal zie je de 16e-eeuwse orthodoxe kerk van St. Elia, vanwaar je uitzicht hebt op het Forum Romanum, het centrum van het leven in de Romeinse kolonie Julia Iader, compleet met de originele 2000 jaar oude stoep evenals vele andere overblijfselen van de Romeinse architectuur.

Zie ook op het forum de fundamenten van de twee verdiepingen tellende kerk van St. Donat, een mooi voorbeeld van vroeg-romaanse architectuur. Rond van vorm en bekend om zijn akoestiek, is St. Donat een symbool van Zadar en de voorbeeldige combinatie van ruimte en geluid van de kerk voert je terug naar de middeleeuwen.

De tour gaat verder bij 's werelds op twee na grootste collectie goud, zilver en schilderijen gevonden in een kerk in een vrouwelijk benedictijnenklooster. Werken van wereldberoemde schilders en meester-goudsmeden schitteren voor je ogen, van de kronen van koningen en koninginnen tot relikwieën van heiligen tot schilderijen van Caravaggio en Paolo Veneziano.

Wandel vervolgens langs de waterkant van Zadar om wonderen van moderne architectuur te zien die het hedendaagse Zadar met succes verbinden met zijn rijke verleden. Alfred Hitchcock zei dat de waterkant van Zadar, die uitkijkt over de archipel van Zadar, de mooiste zonsondergang ter wereld heeft. Hier drink je een kopje koffie en kun je genieten van de heerlijke Maraschino, een likeur die Napoleon altijd bij de hand had bij het plannen van zijn militaire campagnes.

Na een korte verfrissing zie je het legendarische Zeeorgel dat bestaat uit pijpen die in de waterkant zijn ingebouwd en die een geluid produceren dat wordt aangedreven door de kracht van de golven, waardoor een magische omgeving voor meditatie en ontspanning ontstaat.

Ga op een paar meter afstand de gloeiende cirkel van The Greeting to the Sun binnen, een monument gewijd aan de zon, planeten en het universum en hun invloeden op ons leven voordat je je tour voltooit.

Lees meer

Goed om te weten

  • Kledingvoorschrift is smart casual.
  • Gebedshuizen en geselecteerde musea houden zich aan een kledingvoorschrift.
  • Geen korte broeken of mouwloze tops toegestaan.
  • Knieën en schouders moeten bedekt zijn voor zowel mannen als vrouwen.
  • U kunt het risico lopen de toegang te weigeren als u niet aan deze kledingvoorschriften voldoet.
  • Tour vereist een minimum van twee volwassen boekingen voor de volledige prijs om te werken. In het geval dat de tour wordt geannuleerd omdat niet aan de minimale boekingsvereisten wordt voldaan, ontvangt u een volledige terugbetaling.
Lees meer

Wat is inbegrepen

Toegangsprijzen

Lokale gids

Rondleiding met kleine groepen

Wandelroute

Koffie/thee en Maraschino-likeur

Wat niet is inbegrepen

Fooien (optioneel)

Ophalen en wegbrengen van hotel

Annuleringsbeleid

Je ontvangt 100% restitutie als je tot 1 dag voor aanvang van de activiteit annuleert.

Reserveringskosten

Goed nieuws! Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor deze reservering.

Locatie

Narodni trg 2, 23000, Zadar, Kroatië

Verzamelpunt:

De tour vertrekt vanaf het Volksplein van de oude stad in de oude binnenstad van Zadar en verzamelt zich voor de lamp. Je gids wacht op je.

Leverancier

Divine Croatia

Wat anderen zeggen over deze activiteit

0%
0%
0%
0%
0%

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het maken van een boeking? Of wil je misschien gewoon een paar vragen stellen? Wat de reden ook is, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Openingstijden: Openingstijden: ons team is beschikbaar van 10.00 tot 18.00 uur CET

Telefoonnummer: +32 59 57 00 00