Winkelwagen
Van Zadar: excursie Nin en koninklijke wijngaardenRoyal Vineyards and Nin-1Royal Vineyards and Nin-2Royal Vineyards and Nin - 3
+ 1
Attracties en rondleidingen
Monumenten
Excursies & Dagtrips
Cultuur & Geschiedenis
Must-sees

Van Zadar: excursie Nin en koninklijke wijngaarden

event.free.cancellation
Locatie: Zadar
Duur: tot 3 uur 30 minuten
Taal: Engels, Italiaans, Frans, Spaans, Duits
Mobiele voucher is geaccepteerd

Doe dit omdat

  • Wijnproeverij bij de Royal Vineyards
  • Bezoek het Zoutmuseum
  • Zie 's werelds kleinste kathedraal
  • Prachtig uitzicht op de Adriatische Zee

Wat kun je verwachten

In de ochtend bezoekt u de oude koninklijke Kroatische stad Nin, een Europese bestemming van uitmuntendheid. Omringd door prachtige lagunes en stranden aan de oostkant van zoutvelden, is Nin een lust voor het oog en de ziel. Nin, gesticht door Liburns, was een centrum van Kroatische koningen en bisschoppen geweest.

Rijk aan cultureel erfgoed op elke hoek, Nin is de thuisbasis van een van 's werelds kleinste kathedralen, het Zoutmuseum en een stadsmuseum met de overblijfselen van oude Liburnische en Romeinse schepen. Nin heeft een spannend verleden gehad en beleeft een prachtig cadeau. Al zijn verhalen, schoonheid en natuurlijke rijkdom zijn hier voor uw plezier, gezondheid en spirituele voldoening.

Je ontmoet je lokale gids voor de kerk van Sint-Nicolaas in het veld van Prahulje, een historische plaats die van belang is voor de Kroatische dynastie. Na een bezoek aan deze charmante kleine kerk, ga je de stad binnen om je tour te beginnen.

Bekijk de parochiekerk van St. Anselm in het centrum van Nin, de kathedraal van de stad tijdens het bewind van de Kroatische koningen. De 6e-eeuwse structuur werd gerestaureerd tijdens het bewind van koning Zvonimir in 1070 en onderging verschillende schadelijke incidenten voordat hij in de 18e eeuw zijn huidige uiterlijk kreeg.

Vervolgens ziet u de kerk van het Heilige Kruis, 's werelds kleinste kathedraal en het waardevolst bewaarde monument van de vroege Kroatische religieuze architectuur, een echt symbool van Nin. De positionering van de ramen in combinatie met hoe het licht valt, dient als een kalender. De zonnestralen bepalen de exacte datum van de equinox en zonnewende, gemarkeerd door "The Festival of Sun and Light".

De vele heersers van Kroatië hebben hun stempel gedrukt op de stad en tussen de vele monumenten ziet u een van de belangrijkste gewijd aan kerkinrichting: het doopvont van hertog Višeslav, de eerste Kroatische hertog die in de negende eeuw regeerde. Dit zeshoekige stenen vat werd gebruikt voor het dopen van gelovigen en een replica kan worden bekeken in het Museum van Nin Antiquities; het origineel wordt bewaard in het Museum van Kroatische archeologische monumenten in Split.

In het centrum van Nin, waar ooit de Romeinse Fourm stond, zijn de overblijfselen van een monumentale Romeinse tempel te vinden, de grootste oostelijke Adriatische kust. Loop door oude Romeinse ruïnes en ga duizenden jaren terug in de tijd.

Naast de overblijfselen van het Forum Romanum en de oude Nin-kerken, zijn er nog andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. De geschiedenis van Nin omvat welvaart op basis van zout en zijn lange maritieme traditie, zoals blijkt uit de Condura Croatica-boten. Musea zijn echter niet nodig om het uiterlijk van deze historische boten te visualiseren, kijk maar naar de ondiepe Nin-zee om 100 van deze houten boten te bekijken, die als meesterwerken worden beschouwd. Om deze Kai te zien? , plazulja of batela en erin varen is zowel een traditie als een plezier.

Na een wandeling en sightseeing in het oude Nin, gaat je tour verder met een bezoek aan een nieuwe attractie: het Musem of Salt, waar je de traditionele zoutproductie zult zien. Het is ook mogelijk om origineel Kroatisch zout te kopen en de beroemde "zoutbloem" te proeven - Franse Fleur de Sel, een perfecte aanvulling op elke maaltijd waarbij ecologische en traditionele productie betrokken is.

Je zult ook een bezoek brengen aan het Museum van Nin Antiquities, waar tentoonstellingen te zien zijn in zeven afzonderlijke kamers die de belangrijkste historische periodes in de ontwikkeling van Nin weergeven. Elk is onderverdeeld in verschillende thema's, vergezeld van rijke archeologische gidsen, reconstructies, maquettes, foto's en plattegronden.

Als u in korte tijd door deze kleine stad wandelt, leert u de musea, kerken, ruïnes en legendes kennen. Je zult het monument van Grgur Ninski zien, dat volgens de legende geluk brengt aan iedereen die de grote teen van het bronzen beeld aanraakt.

Je zult ook de koninklijke wijngaarden zien, die zijn geplant op het land dat ooit eigendom was van de Kroatische koning Petar Krešimir IV, waar je een aantal bekroonde wijnen kunt proeven.

Lees meer

Goed om te weten

  • Kledingvoorschrift is smart casual.
  • Tour vereist een minimum van drie volwassen boekingen voor de volledige prijs om te werken. In het geval dat de tour wordt geannuleerd omdat niet aan de minimale boekingsvereisten wordt voldaan, ontvangt u een volledige terugbetaling.
Lees meer

Wat is inbegrepen

Ophalen en afzetten bij hotel

Lokale gids

Degustatie van de beste bekroonde wijnstokken

Entreegelden inbegrepen

Wat niet is inbegrepen

Fooien (optioneel)

Annuleringsbeleid

Je ontvangt 100% restitutie als je tot 1 dag voor aanvang van de activiteit annuleert.

Reserveringskosten

Goed nieuws! Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor deze reservering.

Locatie

Kraljičin put 1, 23232, Nin, Kroatië

Verzamelpunt:

Je wordt opgehaald bij je hotel. Je tour begint voor de historische poorten van Nin.

Leverancier

Divine Croatia

Wat anderen zeggen over deze activiteit

0%
0%
0%
0%
0%

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het maken van een boeking? Of wil je misschien gewoon een paar vragen stellen? Wat de reden ook is, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Openingstijden: Openingstijden: ons team is beschikbaar van 10.00 tot 18.00 uur CET

Telefoonnummer: +32 59 57 00 00