Winkelwagen
Wandeltocht door Zadar: Zeeorgel en Forum RomanumZadar walking tour-1Zadar walking tour-2Zadar walking tour-3Zadar walking tour-4
+ 2
Activiteiten

Wandeltocht door Zadar: Zeeorgel en Forum Romanum

event.free.cancellation
Locatie: Zadar
Geldigheid: Flexibel
Taal: Engels, Italiaans, Frans, Spaans, Duits
Mobiele voucher is geaccepteerd

Doe dit omdat

 • Luister naar het beroemde Zeeorgel
 • Bezoek het Franciscaner kloostermuseum
 • Wandel door het oude Forum Romanum
 • Bekijk de op twee na grootste religieuze kunstcollectie ter wereld

Wat kun je verwachten

Ontdek de historisch rijke en architectonisch verbluffende stad Zadar - de hoofdstad Dalmatië, tijdens je wandeltocht met deskundige lokale gids, leer het leven in Zadar kennen en ontdek zijn mysteries door 2000 jaar geschiedenis.

Zadar is een perfect voorbeeld van hoe cultureel erfgoed uit het verleden kan worden gecombineerd met moderne prestaties en ideeën.

Je tour begint in het Park van de Groten, een prachtig rustig park met standbeelden van beroemde inwoners van Zadar, waar je lokale deskundige gids je een overzicht geeft van de geschiedenis van Zadar.

De eerste grote attractie is de Groet aan de Zon, een moderne lichtinstallatie bestaande uit driehonderd meerlagige glasplaten in de vorm van een cirkel met een diameter van 22 meter bovenop de geplaveide waterkant.

Naast de Groet aan de Zon bevindt zich het wereldberoemde Zeeorgel, bestaande uit 35 pijpen van verschillende lengte die zich op het laagste getijdenniveau bevinden. De hellingen, allemaal verschillend in lengte en diameter, werden verticaal in de kust gebouwd en rijzen schuin omhoog naar het verharde deel van de kust, eindigend in een kanaal. De LABIUMS (fluitjes) op de pijpen spelen 7 akkoorden van 5 tonen, en boven de gracht zijn er geperforeerde stenen trappen waardoor het geluid naar buiten komt, de lucht gestuwd door de zee. Deze site is een mix van menselijke ideeën en vaardigheden, en de energie van de zee, golven, getijden en overstromingen maken een perfecte plek voor ontspanning, contemplatie en conversatie, terwijl u luistert naar een eindeloos concert van mystieke harmonieën van het "Orchestra of Nature" .

Van moderne wonderen, je reist terug naar de middeleeuwen door een bezoek te brengen aan de gotische kerk van Sint Franciscus en het Franciscaanse klooster, de oudste kerk van Dalmatië die dateert uit 1283. Het vertegenwoordigt een soort zogenaamde gotische kloosterkerk die wordt gekenmerkt door een enkel schip met een verhoogd heiligdom. De sacristie, die het koorgestoelte volgt, neemt een belangrijke plaats in in de Kroatische geschiedenis toen de Venetiaanse Republiek en de Hongaars-Kroatische koning Ludovik An?uvinac er vrede sloten, een daad waarmee de Venetianen hun pretenties aan Dalmatië opgaven. In een versierde schatkamer naast de sacristie zijn kunstwerken verzameld met een groot aantal exposities waarvan de meest waardevolle een 12e-eeuws schilderij van de kruisiging is. Ten zuiden van de kerk is er ook een renaissanceklooster gebouwd in 1556 met een rijke bibliotheek.

Uw bezoek aan de middeleeuwen gaat verder met een bezoek aan de kathedraal van Sint Anastasia - de grootste kathedraal van Dalmatië. De oudste delen waren een vroegchristelijke basiliek, maar het huidige Romaanse uiterlijk dateert uit de 12e eeuw. Tijdens het beleg en de verovering van de kruisvaarders in 1202 werd de kathedraal beschadigd, maar opnieuw opgebouwd en uitgebreid. Je kunt een wandeling naar binnen maken om de marmeren sarcofaag te zien met relikwieën van Sint Anastasia, gegraveerd door bisschop Donat.

Je tour neemt je nog verder terug in de tijd als je aankomt bij de oude Romeinse kolonie Julia Iader, waar je het Forum Romanum zult zien, het centrum van het leven in de Romeinse kolonie, compleet met de originele 2000 jaar oude stoep ook zoals vele andere Romeinse architectuur blijft. Op de fundamenten van het Forum staat de kerk van Sint Donat, een mooi voorbeeld van vroeg-romaanse architectuur. en het aartsbisschoppelijk paleis. Rond van vorm en bekend om zijn akoestiek, Saint Donat is een symbool van Zadar en wordt gekenmerkt door zijn voorbeeldige combinatie van ruimte en geluid.

Het gemeentelijke plein uit de Romeinse tijd werd gebouwd tussen de 1e eeuw voor Christus en de 3e eeuw na Christus, en is 45 bij 90 meter groot, wat een sterk ontwikkeld voorbeeld is van het forumcomplex, en het is een van de belangrijkste van de oude Adriatische Zee. steden.

Vervolgens bezoekt u 's werelds op twee na grootste collectie religieuze kunst genaamd Het goud en zilver van Zadar, een onschatbare schat die door de jaren heen door benedictijnse nonnen is bewaard. Enkele waardevolle tentoongestelde voorwerpen (kant, kerkweefsels geborduurd met gouden draden) werden door de nonnen vervaardigd.

Ga verder met het verkennen van de smalle straatjes van Zadar bezaaid met gotische huizen terwijl je gids fascinerende verhalen deelt, waaronder die van Maraschino, de beroemde Zadar-likeur die door veel historische automobilisten wordt genoten. Je krijgt ook de kans om wat te proeven en een fles te kopen.

Bekijk vervolgens de landpoort "Zadar", gebouwd door de Venetiaanse architect Michele Sanmicheli in 1543, een van de mooiste renaissancemonumenten van Dalmatië. De triomfboog heeft een centrale doorgang voor wielverkeer en twee kleinere zijbogen voor voetgangers. Het is versierd met motieven zoals St. Chrysogonus (de belangrijkste patroonheilige van Zadar) op zijn paard, en het schild van St. Mark (het wapen van de Republiek Venetië).

Je reis door de geschiedenis van Zadar gaat verder met een bezoek aan het Vijfbronnenplein, gelegen op een plek tussen de middeleeuwse stadsmuren en het renaissancebastion Grimani, de thuisbasis van het oudste park van Kroatië. The Square heeft precies wat de naam doet vermoeden: vijf putten op een rij. Vanaf hier ga je het Queen Jelena Madije Park binnen, het eerste openbare park van Kroatië, gesticht door de Oostenrijkse commandant Baron Franz Ludwig von Welden in 1829, een gepassioneerd botanicus en bewonderaar van de Dalmatische flora.

Het Volksplein is sinds de Renaissance het centrum van het openbare leven in Zadar. Platea magna, het fundament van gemeentelijke instellingen, werd in de vroege middeleeuwen ter plaatse gelegd.

Zadar heeft altijd mensen uit het achterland en de eilanden geaccepteerd en is daarom rijk aan verschillende gastronomische geneugten. Je eindigt je tour door de stadsmarkt te bezoeken en de producten te proeven.

We hopen dat u door een bezoek aan deze bijzondere stad terug zult willen komen en uw ziel en uw zintuigen nog een reis naar het paradijs zult geven.

Lees meer

Goed om te weten

 • Kledingvoorschrift is smart casual.
 • Gebedshuizen en geselecteerde musea houden zich aan een kledingvoorschrift.
 • Geen korte broeken of mouwloze tops toegestaan.
 • Knieën en schouders moeten bedekt zijn voor zowel mannen als vrouwen.
 • U kunt het risico lopen de toegang te weigeren als u niet aan deze kledingvoorschriften voldoet.
 • We raden aan om te voet naar het ontmoetingspunt te komen, anders geef je extra tijd om te parkeren.
 • Tour vereist een minimum van twee volwassen boekingen voor de volledige prijs om te werken. In het geval dat de tour wordt geannuleerd omdat niet aan de minimale boekingsvereisten wordt voldaan, ontvangt u een volledige terugbetaling.
Lees meer

Wat is inbegrepen

Professionele lokale gids

Toegangsprijzen

Proeverij van kaas en Maraschino likeur

Wat niet is inbegrepen

Ophalen en afzetten bij hotel

Fooien (optioneel)

Annuleringsbeleid

Je ontvangt 100% restitutie als je tot 1 dag voor aanvang van de activiteit annuleert.

Reserveringskosten

Goed nieuws! Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor deze reservering.

Locatie

Trg tri bunara 5, 23000, Zadar, Kroatië

Verzamelpunt:

Park van de Groten

Leverancier

Divine Croatia

Wat anderen zeggen over deze activiteit

0%
0%
0%
0%
0%

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het maken van een boeking? Of wil je misschien gewoon een paar vragen stellen? Wat de reden ook is, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Openingstijden: Openingstijden: ons team is beschikbaar van 10.00 tot 18.00 uur CET

Telefoonnummer: +32 59 57 00 00